Hond-Blazing-AmberTraining-and-coachingOMGEKEERDSnijrandenNL3_03.gifTeam Blazing Amber

At the botom of this page.

Wie zijn wij?

Team Blazing Amber in de Media

pootjebutton  Home

Schermafdruk 2017-06-27 18.33.32.pngKatja Slippens opnieuw naar WK Agility

AlmereDezeWeek van 26 juni 2017; http://www.almeredezeweek.nl/nieuws/1418719-katja-slippens-opnieuw-naar-wk-agility

 

 

 

 

http://www.blazing-amber.nl/wp-content/uploads/2017/06/14Ziva20140530_4MG_2521.1.jpgWereld Kampioenschappen van de FCI Agility voor Katja Slippens uit Almere en haar Mechelse Herder Toxic-Ziva of Dark Brightness.

 

Met trots mag ik aankondigen dat, na een tweetal pittige wedstrijd weekenden Katja met Ziva uit Almere zich heeft weten te kwalificeren voor de Wereld Kampioenschappen  van de FCI Agility die in Liberec Tsjechië gehouden gaat worden in oktober van dit jaar. Voor zowel team als individueel mag Katja met Ziva uitkomen met haar 2e plaats in het WK selectie klassement. Katja woont in Almere en runt the hondenschool Blazing Amber Training, een specialist in Agility en puppy balance, contact en foundations gericht op agility.

Katja heeft al eerder aan dit prestigieuze WK deelgenomen van de FCI, in 2010 was het de eerste keer in Rieden Duitsland met haar Mechelse Herder Franny, het jaar erop met  Frannys dochter Alice Dawn of Blazing Amber in Lievin Frankrijk en  in 2012 ook met Alice in Liberec Tsjechië telkens uit komend voor zowel team als individueel. Het werd even still met een  plaats op de  reservelijst voor Ziva in 2014 voor het WK in Luxemburg maar nu mag Ziva, voormalig Wereld Kampioen Belgische herders zich gaan meten met de top van alle rassen uit alle landen van de wereld in Liberec.

 

 

http://www.blazing-amber.nl/wp-content/uploads/2017/06/xodBat-624x351.jpg

Verder nog nieuws van het Nederlands Kampioenschap Agility  kort erna gehouden.

 

De twee trainers van Blazing Amber Training en Xzibit Of Dazzling’s hebben hun krachten gebundeld in een team voor het Nederlands Kampioenschap.

Met Bianca Sanstra met Lotus , Arjen van Gastel met Toffee, Henk Timmer met Feng voor team XOD  en Jacco Mager met Chase, Tom Stricker met Alice, Katja Slippens met Toxic-Ziva voor team BAT,  hebben ze de finale dag gehaald met een eerste plaats van de 10 teams die mochten deelnemen.

Ze moesten daarom als laatste team starten, hun hoofd koel houdend in het  hete weer hebben ze zich  gericht op team oplossingen in de parkoersen en na de eerste jumping stonden ze wederom op de eerste plaats. Na lang wachten mochten ze weer als laatste starten op het agility parkoers. En weer wist het hele team zich te  focussen op de taak voorhanden en hielden ze stand, weer werden ze eerste. Super trots op dit team die met de finale druk goed om kon gaan.

 

Klik hier voor de video.

 

TEAM met een grote T,

XOD-BAT is Nederlands Kampioen Teams large 2017.

 

 

Almere 19 december 2016.

Echtpaar uit Almere plaatst zich wederom voor het Wereld Kampioenschap.

Afgelopen zondag, 18 december was de laatste spannende kwalificatie van drie wedstrijden voor de plaatsing voor het WK Agility Belgische Herders van de FMBB welke gehouden gaat worden in Halle ( Saale) in Duitsland eind april volgend jaar. De eerste acht geplaatste combinaties baas/ hond op de ranglijst kwalificeren zich voor het WK. Op dit Wereld Kampioenschap komen honderden Belgische Herders uit de gehele wereld bij elkaar om uit te komen op zeven disciplines zoals, IPO, canicross, bikejoring, obedience, show, mondioring en agility, allemaal gekwalificeerd uit de top van hun land om te strijden voor de Wereld titel in hun categorie.

Katja heeft in 2015 het WK gewonnen met Ziva en na dit jaar geveld te zijn met voedselvergiftiging tijdens de finale op het WK is Katja erop gebrand in 2017 weer een serieuze greep naar de titel te doen.

Het waren spannende drie wedstrijd dagen, de eerste was al in oktober waarna Tom met Alice op de tweede plaats in de ranglijst stond en Katja met Ziva op de derde plaats, in november wisselden zij van klassering en was Ziva tweede in de ranglijst en Alice derde.

Gisteren werd het toch wel even spannend, in de eerste ronde was er veel pech voor het echtpaar, zij namen beide twee fouten mee in hun snelle prestaties wat resulteerde in geen behaalde punten voor het klassement. De tweede ronde werd ook overschaduwd met pech, zowel  Tom als Katja liepen hele goede tijden maar weer namen ze een gevallen latje en dus een fout mee in hun prestatie en daardoor dit keer heel weinig punten, even zakten ze naar de vijfde en de  zesde plaats af.

Met nog één laatste ronde te gaan waren beide er op gebrand nu geen punten meer weg te geven. Tom liep met Alice een toptijd en zonder fouten, lang stonden ze op nummer één. Katja mocht wat later met Ziva haar ronde lopen en was ook foutloos met een hele mooie tijd, het werd spannend, met het echtpaar op nummer één en twee, zou er nog iemand onder hun tijden komen? De verlossende laatste fluit werd gegeven door de keurmeester en de uitslagen werden verwerkt. Katja met Ziva op één en Tom met Alice op twee op dit laatste parkoers. Hierdoor stegen beide weer omhoog in het klassement naar de tweede plaats voor Katja en de vijfde plaats voor Tom.

De eerste vier geplaatsten zitten tevens ook in het landenteam en komen ook als team uit voor Nederland.

Voor Alice die in januari al 11 jaar oud wordt is dit  achtste keer dat ze gekwalificeerd is voor dit mooie WK, zij heeft met het NL team Zilver gewonnen Italië in 2012. Voor Ziva  die volgend jaar 7 wordt is dit de vijfde keer, haar hoogtepunt tot nu toe is de titel Wereld Kampioen 2015 en ze gaat voor de herhaling.

Tom Stricker en Katja Slippens wonen in Almere en geven wekelijks les in hun hondenschool:  Blazing  Amber Training. Hun honden worden gevoed door Prins Petfoods en ondersteund met Puur producten van NML Health.

NL FMBB deelnemers voor 2017: Margot Hoekstra met  Mystique, Katja Slippens met Toxic-Ziva,  Ylona van Zanten met Eshley, Wilma Steenbakkers met Lambiek, Tom Stricker met Alice-Dawn, Rita Hoogerwerf met Fellow, Ron Nelissen met Jay, Jaqueline Hoekstra met Syrah, Reserve: Carl de Rouck met Hurricane. Gesteund door coaches Frank van Nimwegen en Harrie Bovens.

 

Voor meer informatie hondenschool,  http://www.blazing-amber.nl/

Over het WK FMBB 2017: http://www.mechelse-herders.nl/WK2010NVBH.html

 

De foto’s hieronder zijn gemaakt door Liane van der Velde.

KatjaFMBBlianevdvelde_resize.JPG    teamFMBBlianevdVelde_resize.JPGTomFMBBLianevdVelde_resize.JPG

 

 

http://cdn.rodiinternet.nl/photos/000/319/088/article_thumb/3650232.JPGEchtpaar Slippens gaat naar WK Agility

ALMERE – Zowel Katja als Tom Slippens hebben zich geplaatst voor het WK Agility van Belgische herders.

Tom Slippens plaatste zich onlangs ook voor het WK Agility. (Foto: aangeleverd)

Bij de sport Agility moet je als deelnemer zo snel mogelijk met de hond mee rennend een parkoers afleggen. Katja Slippens was als regerend wereldkampioen met haar Mechelse herder Ziva al zeker van een ticket naar het WK. Haar man Tom heeft zich nu ook gekwalificeerd met zijn hond Ziva.
Dit jaar gaan er negen Nederlandse teams, gesteund door twee coaches, naar het WK Belgische herders voor Agility in Frankrijk.

Artikel geplaatst  Almere Deze Week op: 23 december 2015 - 09:53

15Tomslippenskrant30-12.jpg

NVBH blad sept 2015 met selectie voor het WK van 2016 aankondiging.

2015-09-03 09.39.07.jpg

Team Blazing Amber uit Almere wederom geplaatst voor WK.

21-12-2015 persbericht.

 

tom en Alice_resize.jpgZaterdag 19 december vond in een manege in den Dungen de laatste van drie selectiewedstrijden voor de Wereld Kampioenschap Agility van de Belgische Herders plaats. Belgische Herders omvat de vier variëteiten zoals de Terveurense, de Groenendaler, de Lakense en de Mechelse herder.

 

(Bij de sport Agility moet je als deelnemer zo snel mogelijk met de hond meesprintend een parkoers foutloos afleggen gelijkend op de concours hippique van de paardensport met het verschil dat er extra toestellen in staan zoals tunnels en paaltjes waar de hond snel doorheen moet slalommen)

 

Hoewel Katja Slippens met haar Mechelse herder Ziva al zeker was van een ticket naar het WK, daar zij de huidige regerend Wereld Kampioen is geworden in Tsjechië dit jaar,  heeft ook zij meegestreden om een plaatsing.

Haar man Tom had met zijn Mechelse Herdershond Alice nog een goed parkoers nodig, na de eerste twee selectiewedstrijden stond hij nu op een zesde plaats. Het was nog spannend of hij dat kon halen daar zijn hond Alice in Tsjechië geblesseerd werd aan haar knie en nog herstellende was dit najaar.

Het is Tom meteen gelukt om met Alice een zinderend parkoers te lopen en te winnen, zo was hij nu zeker van zijn plaatsing. Katja won met  Ziva het laatste pakoers om de dag helemaal feestelijk af te sluiten.

 

katja en ziva2_resize.jpgHet echtpaar is enorm trots dat het weer gelukt is om deel te nemen met hun Mechelse Herders aan het grootste evenement van de Wereld voor Belgische Herders die dit jaar in Frankrijk wordt gehouden. Op dit Wereld Kampioenschap komen honderden Belgische Herders bij elkaar om uit te komen op zeven disciplines zoals, IPO, canicross, bikejoring, obedience, show, mondioring en agility. Er komen Belgische Herders uit alle landen van de wereld, allemaal gekwalificeerd uit de top van hun land om te strijden voor de Wereld titel in hun categorie. http://www.fmbb2016.fr/index_en.html

 

Tom en Katja geven les bij Speed in Almere en dragen de sport een bijzonder warm hart toe, het contact en plezier die je met je hond kan beleven vind het echtpaar het allerbelangrijkst wat er kan zijn.

 

Dit jaar gaan er negen Nederlandse teams, gesteund door 2 coaches naar het WK Belgische herders voor agility in Frankrijk. Normaal is dit aantal maximaal acht per land voor agility maar doordat Katja met Ziva als zijnde Wereld Kampioen de vrijticket van de organisatie van het WK heeft als Wereld Kampioene is dit aantal nu voor Nederland negen. Ron van Zanten met Eshley, Katja Slippens met Toxic-Ziva, Margot Hoekstra met  Mystique, Tom Stricker met Alice-Dawn, Rita Hoogerwerf met Fellow, Piet Hugen met Loesje, Jan van den Berg met Shiva, Patricia Jongenelen met Santos en Jaqueline Hoekstra met Syrah gaan Nederland vertegenwoordigen in Frankrijk 2016 gesteund door coaches Eugenie van Aalten en Frank van Nimwegen.

 

Video van Vorig jaar; https://youtu.be/YkK-JaJOpwM?list=PLsculMB_unsgNl36nEQ06csPYitm_u2w8

 

Media pagina Team Blazing Amber; http://www.mechelse-herders.nl/media.html

 

 

almere.nl/over-almere

oktober 2015

Wethouder Peeters huldigt Almeerse kampioenen

 

De Almeerse kampioenen poseren met wethouder Rene Peeters.Op dinsdag 13 oktober ontving wethouder René Peeters een groot aantal sportwinnaars uit Almere. In het Topsportcentrum Almere feliciteerde hij de Almeerse sporters met hun behaalde prestatie in de afgelopen maanden.

 

Op het WK Agility voor Belgische herders in Tsjechië werd Katja Slippens met haar Mechelse herder wereldkampioen.

 

Windsurfer Sil Hoekstra kreeg de felicitaties voor de titel bij het Europees kampioenschap RSX klasse jeugd onder 19 jaar.

 

Er waren dit keer een groot aantal Nederlands kampioenen. Randy Postma werd Nederlands kampioen schermen bij de jeugd tot 16 jaar. De Almeerse turnster Kiona Leal behaalde de titel op het onderdeel sprong. Bij het NK outdoor handboogschieten ging de eer naar Annouk Principaal en Jay TjinADjie in de categorie recurve. Het heren handbalteam van Havas pakte bij het veldhandbal de nationale titel. Willem Lodewijk, Esther de Groot en Saskia Schaft scoorden op het NK Outdoor bowls.

Eervolle vermeldingen waren er verder voor Ilyasse Sadik, Barbara Groen, Ricardo Smit, Michaele Spaanstra en Jannet Lange. Sadik, Groen en Smit namen deel aan de Special Olympics World Games in Los Angeles. De drie sporters met een beperking behaalden op diverse afstanden een gouden medaille. Op het paralympisch tennistoernooi heeft Michaela Spaanstra het Tsjechisch Open op haar naam geschreven. Ultra loopster Jannet Lange zette een prestatie neer door de Tour de France te voet af te leggen.

De gemeente Almere zet Almeerse kampioenen na het behalen van hun successen graag in het zonnetje. Vandaar dat de gemeente één keer per kwartaal een moment organiseert om alle sporters die in deze periode Nederlandse, Europese, wereld of Olympisch kampioen zijn geworden te feliciteren.

De successen van deze sporters zijn belangrijk voor de sport in onze stad, maar spelen ook een rol op andere gebieden. Als voorbeeldfunctie voor de jeugd, als ambassadeur voor de stad en als aantrekker voor bedrijven (op sportgebied). Aandacht voor (topsport)talent en een koppeling tussen topsport en bedrijfsleven zijn speerpunten in het Almeerse sportbeleid.

De sporters kregen een felicitatiebrief en een mooie bos bloemen uit handen van de wethouder.

 

 

 

ALMEREHEADLINES.NL

 

Almeerse kampioenen gehuldigd door wethouder Peeters.

http://almereheadlines.nl/userfiles/image/sportersmetwethouderpeters650.jpg

Op dinsdag 13 oktober ontving wethouder René Peeters een groot aantal sportwinnaars uit Almere. In het Topsportcentrum Almere feliciteerde hij de Almeerse sporters met hun behaalde prestatie in de afgelopen maanden.

 

Op het WK Agility voor Belgische herders in Tsjechië werd Katja Slippens met haar Mechelse herder wereldkampioen.

 

Windsurfer Sil Hoekstra kreeg de felicitaties voor de titel bij het Europees kampioenschap RSX klasse jeugd onder 19 jaar.

 

Er waren dit keer een groot aantal Nederlands kampioenen. Randy Postma werd Nederlands kampioen schermen bij de jeugd tot 16 jaar. De Almeerse turnster Kiona Leal behaalde de titel op het onderdeel sprong. Bij het NK outdoor handboogschieten ging de eer naar Annouk Principaal en Jay TjinADjie in de categorie recurve. Het heren handbalteam van Havas pakte bij het veldhandbal de nationale titel. Willem Lodewijk, Esther de Groot en Saskia Schaft scoorden op het NK Outdoor bowls.

Eervolle vermeldingen waren er verder voor Ilyasse Sadik, Barbara Groen, Ricardo Smit, Michaele Spaanstra en Jannet Lange. Sadik, Groen en Smit namen deel aan de Special Olympics World Games in Los Angeles. De drie sporters met een beperking behaalden op diverse afstanden een gouden medaille.
Op het paralympisch tennistoernooi heeft Michaela Spaanstra het Tsjechisch Open op haar naam geschreven. Ultra loopster Jannet Lange zette een prestatie neer door de Tour de France te voet af te leggen.

De gemeente Almere zet Almeerse kampioenen na het behalen van hun successen graag in het zonnetje. Vandaar dat de gemeente één keer per kwartaal een moment organiseert om alle sporters die in deze periode Nederlandse, Europese, wereld of Olympisch kampioen zijn geworden te feliciteren.

De successen van deze sporters zijn belangrijk voor de sport in onze stad, maar spelen ook een rol op andere gebieden. Als voorbeeldfunctie voor de jeugd, als ambassadeur voor de stad en als aantrekker voor bedrijven (op sportgebied). Aandacht voor (topsport)talent en een koppeling tussen topsport en bedrijfsleven zijn speerpunten in het Almeerse sportbeleid.

De sporters kregen een felicitatiebrief en een mooie bos bloemen uit handen van de wethouder.

 

11696900_1019965644689356_153067393_n.jpg11667224_1019965031356084_740067579_n.jpg 

 

Tsjechies honden sport magazine juli 2015 Psi Sport, met artikel over Katja en het winnen van de

WK belgische Herders met Ziva, interview.

 

2015-06-24 16.55.17_resize.jpg2015-06-24 16.55.07_resize.jpgNVBH Belgische Herder mei/juni 2015 Clubblad. Door Frank van Nimwegen.

 

 

 

 

 

2015-06-24 16.55.34_resize.jpg 2015-06-24 16.54.54_resize.jpg

 

Verbeterbed van Juni 2015 Beter Bed magazine.

Schermafdruk 2015-06-23 18.30.14_resize.jpgSchermafdruk 2015-06-23 18.30.03_resize.jpg

 

 

15fmbb2015-05-31 19.37.55.jpg15pLAQUEnvbh.jpgHuldiging bij de NVBH Clubmatch 2015.

11351301_830883707000991_4480718239643417238_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

compilatie FMBBSpeed Almere.

 

Katja Slippens World FMBB Champion 2015

11 mei 2015 11 mei 2015 admin

May 3, 2015. it’s finally here, Tom and Katja travel to the distant Czech Republic to participate in the World Agility FMBB. For Alice it is not her first World Cup here in the Czech Republic, this was already in 2009 together with her mother Franny when she reached the finals, so the experience is there. But then, halfway through the journey, disaster strikes, the coupling of the motorhome breaks down and in order to continue the journey it has to undergo an extensive repair … .. the wait begins!
May 5, also for Tom and Katja liberationday, because the repair is done and the motorhome is working again and the message “Wir fahren yezt wieder !!!!!” shows up on Facebook, and later that day they arrive at their destination But through all the trouble with the motorhome unfortunately not in time for the official opening.
May 7, trainingday. The field feels good and everything seems finally to be going well until Alice injures herself in training. And to make matters worse Dayzee desides that day to fully dismantle her bed.
May 8, yet another setback. Tom takes the wise but difficult decision to withdraw from the competition because Alice has injured her knee. It would have been her 7th World Cup and hopefully not her last. There only seems to be bad luck.
May 9, Yes, light on the darkness !!! Katja and Ziva qualify directly for the finals with a stunning second place on the Jumping.
10 mei, THE FINALS
Finally, it all comes together, as Katja and Ziva run a brilliant 1st Place at jumping, “Good start of the Day!”
And then … the reason the team went to the Czech Republic, Agility Finals! Katja startnumber is 58th of the 60 finalists. During this finals the first place changes rapidly and in the last 15 runs the bar is set continually higher and higher. Then Katya and Ziva’s turn …. Yeah! “A clear round” in the magnificent time of 34.47sec.

Katja and Ziva are Worldchampions !!!!!

SPEED-Almere congratulates Katja and Ziva with this beautifull result!

 

compilatie FMBBSpeed Almere.

 

Katja Slippens World FMBB Champion 2015

10 mei 2015 11 mei 2015 admin

3 mei 2015 was het dan zover, Tom en Katja reizen af naar het verre Tsjechië om deel te nemen aan het FMBB Wereldkampioenschap Agility. Voor Alice niet haar eerste WK hier in Tsjechië, want dat was al in 2009 samen met haar moeder Franny, toen haalden ze de finale, dus de ervaring is er. Maar dan, halverwege de reis slaat het noodlot toe, de koppeling van de camper begeeft het en om verder te kunnen moet deze een uitgebreide reparatie ondergaan….. het wachten begint!
5 mei, ook voor Tom en Katja bevrijdingsdag, want de reparatie is klaar en de camper doet het weer en het bericht “Wir fahren yezt wieder!!!!!” prijkt op Facebook, en later die dag arriveren ze op de plaats van bestemming, Maar door al de ellende met de camper helaas niet op tijd voor de opening.
7 mei, de training. Het veld voelt goed en alles lijkt eindelijk voorspoedig te verlopen, totdat Alice zich bij de training blesseerd. en tot overmaat van ramp besluit Dayzee die dag ook nog haar bed volledig te demonteren.
8 mei, wederom een tegenslag. Tom neemt het verstandige maar moeilijke besluit zich terug te trekken omdat Alice is geblesseerd aan haar knie. Het zou Alice haar 7e WK zijn geweest en hopelijk niet haar laatste. Het lijkt maar niet mee te zitten.
9 mei, Yes, licht aan de horizon!!! Katja en Ziva plaatsen zich direct voor de finale door een schitterende 2 plaats te lopen op de Jumping.
10 mei, THE FINALS
Eindelijk komt alles samen, want Katja en Ziva lopen een schitterende 1st Place op Jumping, “Good start of the Day!”
En dan,… de reden dat het team in Tsjechië is Finale Agility! Katja start pas als 58ste van de 60 finalisten. Gedurende deze finale wisselen de eerste plaatsen zich in rap tempo af en wordt de lat in de laatste 15 runs steeds hoger gelegd. Dan zijn Katja en Ziva aan de beurt…. Yeah! “A clear round” in de prachtige tijd van 34.47sec.

Katja en Ziva zijn wereldkampioen!!!!!

SPEED-Almere feliciteerd Katja en Ziva met dit mooie resultaat!

 

Katja en Ziva zijn wereldkampioenhttps://www.royalcanin.nl/katja-uit-almere-is-wereldkampioen-agility.html

 

Geplaatst op: 13-05-2015  Op de site van Royal Canin.

Katja uit Almere is met Ziva Wereldkampioen Agility voor Belgische Herders.

Katja Slippens is Wereld Kampioen Agility voor Belgische Herders.

Nederland heeft voor het eerst in de geschiedenis van de FMBB (Federation

 Mondiale Berger Belges)

een Wereld Kampioen voor Belgische Herders Agilty.

Katja Slippens met haar Mechelse Herder, Toxic Ziva of Dark Brightness, een 5 jaar oude teef.

Katja is enorm trots op haar mechelaar Ziva en hoopt uiteraard deze flow aan te houden, na in januari het grote internationale B.A.C.K gewonnen te hebben in Duitsland is zij zich nu voor de European Open aan het voorbereiden in Rieden Duitsland. Maar eerst loopt zij de World Agility Open die in Ermelo in het weekend van 14-17 mei gehouden wordt.

World Agility Open 2015, 14-17 mei Ermelo KNHS.

2015-05-14 19.26.05.jpgKatja neemt deel voor de games NL.

Link naar Omroep Gelderland met een stukje Katja bij de WAO.

Link naar Interview bij de WAO met Katja over de WK Belgische Herders van Agilitynews.eu

foto van Gerry Barelds.

Artikel in de Stentor van 18 mei 2015.


Diskwalificatie bij de kleinste fout

door Jeen de Meer

ERMELO - Natte neuzen en kwis­pelende staarten. Het KNHS-cen­trum aan De Beek in Ermelo stond de afgelopen drie dagen in het teken van het WK Hondenbe­hendigheid. Jack Russells, Poe­dels, Belgische Herders, Border Collies, honden in alle soorten en maten legden een behendigheid­sparcours af. Ze kropen door slur­fen, sprongen door grote ringen en klommen over de hekken. De hond, begeleid door het baasje, die het parcours het snelste afleg­de en daarbij de minste fouten maakt, werd kampioen.

De vrijdag en zaterdag stonden in het teken van de kwalificaties op de verschillende wedstrijdonder­delen en op zondag kwamen de beste combinaties aan start op de finaledag. ,,We delen allemaal de­zelfde passie, want als je niets met honden hebt, heb je hier niets te zoeken”, zegt Gerry Ba­relds namens de organisatie.

,,Wat het zo bijzonder maakt, is dat het evenement is opgezet door de deelnemers zelf.”

Op zaterdagochtend zijn de kwali­ficaties in volle gang en zien we hoe een Britse in de Amaliahal haar trouwe viervoeter vliegens­vlug over het parkoers gidst. ,,De­ze hond krijgt een diskwalificatie omdat hij aan de verkeerde kant de tunnel ingaat”, constateert Ba­relds met een getraind oog. ,,Dan is het klaar en over, maar ze mag het parkoers nog wel afmaken. Er komen zelfs deelnemers uit Ar­gentinië, Singapore en Japan. Het zou geweldig sneu zijn wanneer je na een reis van 30 uur hier voor dat ene onderdeel komt en dan maar tien seconden in het veld staat door een diskwalificatie.”

Buiten de hal lopen we Katja Slip­pens tegen het lijf. De Almeerse werd een week eerder in Tsjechië met haar Mechelse Herder Ziva wereldkampioen Agility(behen­digheid) bij een andere overkoepe­lende organisatie, maar werd op vrijdag gediskwalificeerd tijdens de kwalificatie. ,,We hebben de start al meteen verknald”, vertelt ze, terwijl haar maatje ligt uit te rusten in de camper. ,,Mijn hond zal altijd zijn best doen, maar mijn opdracht was niet duidelijk genoeg om even te blijven zitten bij de start. Ik heb de fout ge­maakt door op maandag terug te komen uit Tsjechië en dinsdag hier meteen heen te gaan. Ik denk dat we allebei nog moe waren. Na­tuurlijk is het jammer, maar ik ben er niet kapot van want we zit­ten wel even op een roze wolk.”

Voor de goed­lachse Rosie Cavill uit Wales was het haar laat­ste optreden met Spice, want 10- jarige de Cocker Spaniël gaat met pensioen. ,,Dat maakt dit WK voor ons heel speciaal”, vertelt ze. ,,Ik had nog nooit van Erme­lo gehoord en was nog nooit in Nederland ge­weest, maar het is een wel geweldige ervaring.

Voor mij is dit topsport en heel erg fysiek. Hij moet je lichaamtaal be­grijpen en de manier waarop je beweegt. Ik heb ook nog Dare, een jonge Cocker Spaniël.

Die zit eraan te komen en ik had haar nu al mee­genomen om vast te wennen aan zo’n toer­nooi.”

Na Engeland (2011), Bel­gië (2012), Spanje (2013)en Italië (2014) was Ne­derland dit jaar het gast­land voor het World Agi­lity Open(WAO), zoals het evenement voluit heet. ,,Donderdagavond hadden we de opening en dat was gewoon schit­terend,” besluit Ba­relds. ,,Dan kom je met al die landen achter elkaar met bordjes en vlaggen de hal binnen tij­dens één grote para­de. Land voor land werd op alfabeti­sche volgorde voor­gesteld en Neder­land kwam als laatste binnen. Maar liefst 28 deelnemers en ons land was daarmee hof­leverancier van het toernooi. Bij de officiële opening werd het Wil­helmus gespeeld en toen moest ik wel even slik­ken, want daar we heb­ben met zijn allen een jaar lang kneiterhard voor gewerkt om dit eve­nement hier neer te zet­ten.”

15FMBBtel2015-05-10 18.53.32.1_resize.jpgKatja Slippens is Wereld Kampioen Agility voor Belgische Herders.

Nederland heeft voor het eerst in de geschiedenis van de FMBB (Federation

 Mondiale Berger Belges)

een Wereld Kampioen voor Belgische Herders Agilty.

Katja Slippens met haar Mechelse Herder, Toxic Ziva of Dark Brightness, een 5 jaar oude teef.

Deze WK werd dit jaar gehouden in Tsjechië, Pisek van 5 tm 10 mei en omvat de diverse disciplines waar de Belgische Herder in uitmunt zoals IPO, Mondioring, Obedience, Show, Canicross en uiteraard Agility.

Er komen vanuit de hele wereld de beste in hun land gekwalificeerde honden naar deze WK, voor de agility was dat dit jaar 143 honden uit 23 landen.

Nederland stuurde zoals de laatste jaren gebruikelijk was 8 combinaties voor de agility. Op dinsdag was de intocht en ontvangst van de deelnemers, deze hebben Katja en haar man Tom die ook gekwalificeerd was met zijn hond Alice niet gehaald daar zij met motor pech twee dagen vertraging hadden in Duitsland. Maar op donderdag waren ze erbij om de officiële training en veterinaire controle bij te wonen. Vrijdag begonnen de  teamwedstrijden en voorselecties voor de finale op zondag. Helaas heeft Tom het moeilijke besluit  moeten nemen om Alice terug te trekken voor zowel het individuele als voor het NL team wegens een knie 15FMBBtel2015-05-10 07.02.07_resize.jpgblessure opgelopen op de trainingsdag, nu had het NL team maar drie teamleden ipv vier. Hierdoor moesten de drie overgebleven teamleden foutloos hun parkoersen lopen, er was geen plaats om een foutje weg te kunnen schrijven. Dit lukte helaas niet en het NL team is niet ver gekomen, dat was echt jammer want  een aantal jaren er voor had het NL team nog met  Alice in hun midst Zilver in Italië gehaald op het WK. Alice komt al vanaf 2009 voor Nederland uit en dit zou haar 7e WK worden. De voorkwalificatie voor de finales liep niet beter voor Nederland, niemand van de  resterende 7 NL lopers had zich vrijdag direct kunnen plaatsen en het NL team was in mineur.

Gelukkig keerde het tij op zaterdag alwaar Katja  zich met Ziva op het eerste jumping parkoers direct plaatse door een 2e plaats te lopen met een zinderend rondje, dit smaakte naar meer.

Caroline van Nimwegen was de beste Nederlander door mooi en beheerst geen diskwalificatie te lopen op haar  4 voorselectie rondes en Caroline met haar hond Rumba mochten ook op zondag in de Finales starten, de loopnummers werden geloot en Katja moest als 25e starten haar geluksnummer. Er liepen 63 honden de finales, de beste 10 per parkoers aangevuld met de beste handler overal van  het land.

Zondag Finaledag brak aan, Katja verkende het parkoers, keek naar een aantal van de andere lopers en trok zich terug in haar camper om er pas weer uit te komen 10 honden van te voren met haar hond Ziva, goed uitgerust  en scherp liepen zij een spetterende jumping parkoers, foutloos met bovendien de snelste tijd. De tijd was 30.45 sec. Deze prijs werd dankbaar in ontvangst genomen en de voorbereidingen op het laatste parkoers werden genomen. Weer verkennen en zich terug trekken, nu voor 50 hondjes, daar Katja de jumping gewonnen had moest zij als laatste starten op het agilty parkoers.

15FMBBtel2015-05-10 18.47.50.1_resize.jpgDe lopers voor haar streden om die eerste plaats en wisselden zich steeds af door snelle tijden te lopen, de winnaar van het WK is een optelsom van de twee parkoers tijden,  door die snelle jumping had Ziva een maar een kleine tijdvoorsprong op de nrs. 2 en 3. Het werd stil op de tribune. Ziva en Katja betraden de ring, vlak daarvoor was de zon even achter een wolk gaan schuilen, een goed teken voor de insiders daar zij weten dat Ziva niet van warmte houdt. Een laatste aanwijzing van de coach en  zij starten deze finale ronde. Eerste hindernissen  iets voorzichtig nemend, en dan gewoon even zoals vanouds lekker een mooi vlot vloeiend rondje gelopen, het publiek hield de adem in, de supporters gilden het al uit  toen de  laatste hindernissen genomen werden en de ontlading bij de finish. Katja en Ziva hadden het weer geflikt, wederom de snelste tijd en foutloos en ook dit parkoers gewonnen. Haar tijd was 34.47 sec.

Weer eerste, geen twijfel mogelijk, Katja en Ziva zijn Wereld Kampioen Agility FMBB. ( opgeteld was het voor  Ziva 64,92 seconden de nummer 2 had 66,41 sec en de nummer drie had 67,38 sec).

Later tijdens de grote prijsuitreiking klonk het Wilhelmus in het stadion en werd een traantje weggepinkt. De coach had een fles champagne mee genomen en deze werd dan door Katja vrolijk over de als derde geplaatste Zwitser Pascal Mauroux en  tweede geplaatste Fransman Sebastien Allerme uitgesproeid, waarna de Sebastien het resterende champagne inpikte en Katja daarmee een douche gaf.

Katja is enorm trots op haar mechelaar Ziva en hoopt uiteraard deze flow aan te houden, na in januari het grote internationale B.A.C.K gewonnen te hebben in Duitsland is zij zich nu voor de European Open aan het voorbereiden in Rieden Duitsland. Maar eerst loopt zij nog de World Agility Open die in Ermelo in het weekend van 13-17 mei gehouden wordt.

Video. FMBB WC Ziva an Katja

Video of Prize giving ceremony Agility FMBB. With Thanks to Frank van Nimwegen. 

Jumping dogphoto with thanks to,  https://www.facebook.com/annaphoto.cz

Almere Dichtbij. 12-05-2015

15FMBBtel2015-05-10 18.53.32.1_resize.jpgAlmeerse Katja Slippens wereldkampioen Agility met herder Ziva

REGIO  |  12 mei 2015   | Door Petra Onderwater, Dichtbijredacteur

1 / 3

zoom out

zoom in

ALMERE - De Almeerse Katja Slippens is met haar Mechelse Herder Ziva wereldkampioen Agility geworden. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de FMBB (Federation Mondiale Berger Belges) dat Nederland een wereldkampioen heeft. ,,Het is een droom die uitkomt", vertelt de Almeerse. ,,Ik ben al sinds 2002 bezig met deze sport en heb hier jaren naar toegewerkt. Ik hoopte er tijdens het WK van vorig jaar al op, maar toen liep het niet lekker en heb ik zelfs de finale niet gehaald."

Het wereldkampioenschap werd dit jaar van 5 tot en met 10 mei gehouden in Tsjechië en omvatte de diverse disciplines waar de Belgische Herder in uitmunt.  ,,Vanuit de hele wereld kwamen de beste in hun land gekwalificeerde honden naar dit kampioenschap. Voor de agility, behendigheid, waren dat 143 honden uit 23 landen", vertelt Slippens. Nederland was met acht deelnemers vertegenwoordigd, waaronder Katja Slippens en haar man Tom Stricker. ,,Bij Tom zat het helaas niet mee. Zijn hond Alice raakte geblesseerd en viel uit. Daardoor waren de teamkansen ook meteen verkeken en moesten we het van onze individuele prestaties hebben."

Foutloos
Op zaterdag kwalificeerde zij zich met Ziva op het eerste jumping parcours door een tweede plaats te behalen. Op zondag was de finale en liep de Almeerse met haar hond een foutloos jumping parcours,  met bovendien de snelste tijd. Door die snelle jumping had Ziva een kleine tijdvoorsprong op de nummers 2 en 3. ,,Het werd heel stil op de tribune toen wij de ring betraden. De eerste hindernissen namen we nog  iets voorzichtig, maar daarna  gewoon even zoals vanouds lekker een mooi vlot vloeiend rondje gelopen. De supporters gilden het al uit  toen de  laatste hindernissen genomen werden en bij de finish wist ik al dat het goed zat." Zij hadden hadden weer de snelste tijd en een foutloos parcours.

Wilhelmus
,,Tijdens grote prijsuitreiking klonk het Wilhelmus in het stadion en heb ik wel een traantje weggepinkt", bekent zij. ,,Daarna kwam de ontlading. De coach had een fles champagne mee genomen en die heb ik vrolijk over de nummers twee en drie, de Zwitser Pascal Mauroux en de Fransman Sebastien Allerme, uitgesproeid. Vervolgens pakte de Fransman de fles om het restant over mij uit te gieten."

Katja is enorm trots op haar mechelaar Ziva. ,,Ik hoop uiteraard deze flow vast te kunnen houden. Na in januari het grote internationale B.A.C.K gewonnen te hebben in Duitsland bereid ik mij nu voor op de European Open in Rieden Duitsland." Maar eerst loopt zij de World Agility Open die in Ermelo in het weekend van 14 tot 17 mei gehouden wordt. Ook een wereld kampioenschap maar van een andere  overkoepelende organisatie. ,,Ik zou het geweldig vinden als er door dit Nederlandse succes ook meer aandacht komt voor deze mooie sport, want het is gewoon ontzettend leuk om samen met je hond bezig te zijn. En dan hoef je natuurlijk echt niet zoals ik de grote kampioenschappen af te gaan, dat kan natuurlijk ook heel goed recreatief."

Bekijk de WK-prestatie van Katja Slippens en haar hond Ziva op Youtube.

KatjaZiva12-05-2015 NVBH Gefeliciteerd pagina

Toxic Ziva of Dark Brightness

Op 10 mei 2015 is Katja Slippens
met haar Mechelse teef
Toxic Ziva of Dark Brightness
in Pisek (CZ)
FMBB WERELDKAMPIOEN AGILITY 2015
geworden. HIER vind je een impressie van de wijze
waarop dit tot stand kwam.

NVBH Site 12-05-2015 http://www.nvbh.eu/media/system/images/arrow.pngKatja Slippens met Toxic Ziva Wereld Kampioen Belgische Herders

Katja Slippens met Toxic Ziva Wereld Kampioen Belgische Herders

Katja Slippens Wereldkampioen Agility Belgische Herders met Toxic Ziva !! Fantastisch gelopen zowel Jumping als Vast parcours in de finale 1ste plaats.Hiermee heeft zij ook een wildcard voor de FCI WK verdiend.

De NVBH feliciteert Katja en Ziva met deze fantastische prestatie!

IndividualSums Final Jumping Final Agility

2015-05-29 18.19.45_resize.jpg2015-05-29 18.19.38_resize.jpg2015-05-29 18.19.53_resize.jpg2015-05-29 18.19.59_resize.jpg

NVBH Blad ¾ 2015 voorstellen TEAM Nederland voor FMBB WK.

back2015.jpgKatja Slippens uit Almere wint the Bavarian Agility 2015-01-02 20.22.43Prizesfriday_resize.jpgChallenge Kreuth. 2015

Afgelopen weekend (1 tm 4 jan) heeft Katja Slippens uit Almere met haar Mechelse- herder Toxic Ziva of Dark Brightness deel genomen aan de Bavarian Agility Challenge Kreuth (B.A.C.K) in Rieden. Dit is een groot tweejarig agility evenement met meer dan 700 deelnemers uit de hele wereld. Deze wedstrijd werd gehouden in de grootste Paarden faciliteit in Europa, Gut Matheshof.

Donderdag waren de opwarm wedstrijden, Katja won daar twee keer de eerste plaats met haar jonge hond Dayzee en met Ziva.

Op vrijdag won Katja in haar klasse met 278 deelnemende honden de jumping, een mooie opwarmer voor de kwalificatie voor de grote finale op zaterdag. Om deel te mogen nemen aan deze finale moesten Katja en Ziva wederom foutloos en zich binnen de beste 13 van hun klasse plaatsen, zij werden 6e en mochten dus s’avonds de grote finale lopen. In de finale van de large liepen in totaal 45 honden uit alle large klassen (434 large). Het was al snel duidelijk dat het geen eenvoudige opgave zou worden, het parkoers eiste dat de handler alles ten volste gaf en er geen ruimte voor voorzichtig handelen zou zijn. Katja startte als 23e loper en liep voluit rennend en alles gevend een geweldig strak parkoers met Ziva, de menigte leefde zowel thuis via de livestream als op de tribune mee en terwijl Ziva de klok stopte op 32.67 seconden riep de omroeper luid, "this is now the time to beat!" Al het harde werk werd beloond. Nu werd het pas echt spannend, was het genoeg, kon er iemand onder deze tijd komen? Het was uit de handen van Katja en Ziva, een spannende tijd van nog 22 goede honden met hun handlers, eentje kwam onder de tijd van Ziva maar met fouten en daarna het verlossende woord. Katja DSC_3750prize_resize.jpgen Ziva waren de Winnaars van de B.A.C.K large finale!

801_9057ZivaBACK_resize.jpg

Een behoorlijke prestatie op een dergelijk groot evenement, een mooie prijs mocht in ontvangst genomen worden, waaronder een oranje agility tunnel van de sponsor, Tunnel.de

Ziva stond op het podium trots als Mechelse herder op nr 1 tussen twee border collies op plaats 2 en 3.

Katja is dan ook super trots op haar bijna vijf jarige Mechelse herder.

 

B.A.C.K http://www.b-a-c-k.de/index.php/en/

Ziva wint de Bavarian Agility Challenge met meer dan 400 large deelnemers, de B.A.C.K.

14FHNnk2014-11-23 17.05.51.1_resize.jpgZiva en Katja Slippens winnen NK Agility                                                    Dichtbij.nl

REGIO  |  25 november 2014   |     Door Jeroen Oosterheert, Dichtbijredacteur

zoom inALMERE -

De Almeerse Katja Slippens en haar Mechelse herder teef Toxic-Ziva of Dark Brightness, roepnaam Ziva, zijn Nederlands kampioen Agility geworden. Het duo werd dat afgelopen weekend in Balkbrug.

De vierjarige Ziva, die net was gepromoveerd bij de Federatie Hondensport Nederland, liep in de hoogste klasse deze wedstrijd. Agility is een beetje vergelijkbaar met jumping voor paarden, maar met meer verschillende soorten toestellen. Het gaat echter ook om zo snel mogelijk en zonder fouten een parcours afleggen.

Tijdens het NK moesten er drie parcoursen worden afgelegd. De eerste was een jumping, deze werd zonder fouten gedaan en dus kwamen ze op de eerste plaats te staan. Het tweede parcours was een vaste, hier zitten zogenoemde raakvlaktoestellen in. Er werd één fout gemaakt door het Almeerse duo en dus zakten ze naar de tweede plaats in het  tussenklassement. Er was namelijk maar één loper die de eerste twee foutloos had afgelegd. Ziva en Slippens liepen dit laatste parcours mooi en trefzeker, met een heel spannend stukje aan het eind en het wachten was op die laatste loper. Die maakte een fout bij het laatste stuk en dus mogen Slippens en Ziva zich Nederlands Kampioen noemen van de FHN.

Bij de prijsuitreiking werden Slippens en Ziva nogmaals blij verrast. Zij waren namelijk niet alleen Nederlands Kampioen maar waren ook nog eens de Beste van de dag en mochten daarvoor de grote wissel trofee mee naar huis nemen.

14FHNnk2014-11-23 17.05.51.1_resize.jpgKatja Slippens wint met Ziva
24 november 2014


ALMERE – Katja Slippens heeft in Balkbrug het Nederlands Kampioenschap Agility binnengehaald met haar hond Ziva.
De Almeerse Katja Slippens deed met haar 4 jarige Mechelse herder teef Ziva mee in de hoogste klasse, waar Ziva net naar toe was gepromoveerd.


Agility is een beetje vergelijkbaar met de jumping voor paarden maar met meer verschillende soorten toestellen, ook hier gaat het erom zo snel mogelijk en zonder fouten het parkoers af te leggen. Bij de prijsuitreiking werden Katja en Ziva blij verrast, zij waren niet alleen Nederlands Kampioen maar waren ook nog eens de Beste van de dag en mochten de grote wisseltrofee mee naar huis nemen.

Almere Deze Week,

Press release:

Op 23 november 2014 was de Nederlands Kampioenschap Agility van de Federatie Hondensport Nederland aangesloten bij de IFCS in manege De Diamanthallen in Balkbrug.

De uit Almere afkomstige Katja Slippens heeft met haar 4 jarige Mechelse herder teef Toxic- Ziva of Dark Brightness hieraan deelgenomen. Ziva die net was gepromoveerd bij de FHN liep in de hoogste klasse deze wedstrijd. Er is een voorselectie wie deze NK wedstrijd mag lopen. Agility is een beetje vergelijkbaar met de jumping voor paarden maar met meer verschillende soorten toestellen, ook hier gaat het erom zo snel mogelijk en zonder fouten het parkoers af te leggen. Er werden voor het NK drie parkoersen gelopen, de eerste was een jumping, deze legde Ziva zonder fouten af en zij werden eerste. Het tweede parkoers was een vast parkoers, hier zitten zn. raakvlak toestellen in en zij kregen daarop helaas één fout. Voor het derde parkoers zat er maar 1 ding op voor Katja en Ziva en dat was zo vloeiend mogelijk en foutloos het vast parkoers afleggen. Op dat moment stonden zij nog 2e, er was namelijk maar één loper die de eerste twee parkoersen foutloos had afgelegd. Ziva en Katja liepen dit laatste parkoers mooi en trefzeker, met een heel spannend stukje aan het eind en het wachten was op die laatste loper, deze maakte een fatale fout bij het laatste stuk. Katja en Ziva hadden de C Max klasse gewonnen!, zij mogen zich Nederlands Kampioen Cmax noemen van de FHN. Bij de prijsuitreiking werden Katja en Ziva blij verrast, zij waren niet alleen Nederlands Kampioen maar waren ook nog eens de Beste van de dag en mochten de grote wissel trofee mee naar huis nemen.

Wilt u meer lezen over agility of de video’s bekijken van het NK of andere internationale wedstrijden?

Kijk dan op www.blazing-amber.nl

14CruftsTicketS1340039.1_resize.jpg14bccntijdschrijftZiva.jpgBorder Collie Club Nederland

Clubblad. Feb 2014.

Crufts Selectie 2014 International Invitation.

BCCN

14Almeredezeweekjan.jpg14almerevandaagFMBB_resize.jpg

Almere vandaag 24 januari 2014.

Telefonish interview .

Over de WK Belgsiche Herder selectie en Crufts qualificatie.

Helaas is ook hier het stuk over de Crufts Invitationla gesneuvelt.

Almere Deze Week 22 januari 2014

Over de WK Belgsiche Herder selectie en Crufts qualificatie.

Helaas is het stuk over de Crufts hier gesneuvelt.

Eigen artikel over de plaatsing voor Crufts en de WK Belgische Herders 2014

Almeerse Agility handler plaatst zich voor twee grote internationale agility wedstrijden met haar Mechelse Herder, Ziva.

Het jaar begon goed voor Katja  Slippens, een inwoonster van Almere, zij  liep vorige week de laatste van drie kwalificatiewedstrijden voor de Wereld Kampioenschappen Belgische Herders en kon haar 4e positie in de ranglijst behouden zodat zij samen met  acht andere combinaties eind mei af mag reizen naar Finland waar in Tuusula de WK Agility gehouden wordt voor de Belgische Herders.

Dit is een zeer groot evenement van de FMBB met alleen Belgische Herders ( mechelse, terveurense, groenendalers en lakense herders)  in de diverse disciplines, van tentoonstelling, Mondioring, IPO,  Gehoorzaamheid, Agility, ook wel behendigheid genoemd.

12EOkatjaZiva.jpgIn voorgaande jaren heeft Katja zich al vaker weten te plaatsen met haar Mechelse Herders voor deze prestigieuze wedstrijd, soms zelfs met twee honden tegelijk. In Slovenië 2013 heeft zij met Ziva de 9e plaats in de totale individuele klassement van werelds beste agility honden gehaald.

“Voor dit jaar” zegt Katja;  “gaan we ervoor om onze finale plaats van vorig jaar te verbeteren met een podium plaats en weer zoals met mijn andere hond Alice in  Italië 2012 op het podium met het Nederlands team te staan. Ik weet dat we er aan toe zijn, het laatste jaar hadden we last van mijn blessure maar we zijn weer helemaal terug samen als team.”

Tom, de man van Katja loopt nu met Alice de wedstrijden en had zich ook geplaatst voor dit WK, helaas laat het werk hem niet toe om mee naar Finland te reizen en heeft hij zijn plaats afgestaan naar de 9e in het klassement.

De deelnemers die namens Nederland de Nederlandse Agility eer gaan verdedigen zijn, Margot Hoekstra, Wilma Steenbakkers met twee honden, Ron van Zanten met twee honden, Katja Slippens, Harrie Bovens en Frank van Nimwegen onder leiding van Coach Eugenie van Aalten.

De WK Belgische Herders wordt gehouden tussen 29 mei tm 1 juni in Tuusula nabij Helsinki.

Op 22 maart zullen deze gekwalificeerden een leuke agility benefiet wedstrijd met alle ras en rasloze honden bij Speed in Almere houden ten behoeve van een bijdrage in de reiskosten.

14CruftsticketIMG_0122.JPGEn om het begin van 2014 een nog beter begin te geven is Katja op de kwalificatie wedstrijd voor de grootste Hondententoonstelling ter wereld, de Crufts in Birmingham Groot Brittannië eerste geworden. Deze door 10 duizenden mensen bezochte evenement wordt live uitgezonden op televisie en internet en op groot scherm boven de ring geprojecteerd, op de overvolle agility tribune is plaats voor ongeveer 7000 toeschouwers.

De Border Collie Club Nederland hield voor de herdershonden ( Border Collies, Kelpies, Schapendoezen, Australian shepherds en Belgische Herders) de kwalificatie voor de Internationale wedstrijd op uitnodiging. Hier deden op voordracht van de diverse rasverenigingen afgelopen weekend de 50 beste combinaties mee door een pittige wedstrijd te lopen voor deze start ticket.

Katja is al meerdere keren dicht bij de overwinning geweest maar heeft tot nu toe steeds net naast de titel gegrepen.  Met een spannende strijd over drie rondes werd Katja met haar mechelaar Ziva 2e  op de eerst gelopen jumping, daarna 1e op de volgende jumping waar er weer een aantal goede handlers afvielen door fouten en diskwalificaties, de finale agility parkoers werd in omgekeerde startvolgorde gelopen, dat wil zeggen de  mensen met fouten liepen eerst en de best geplaatste handler liep laatst. Katja stond op dat moment nog 1e dus moest als laatste starten. Er waren tot dan nog 4 combinaties helemaal foutloos. Het werd spannend, zouden de mensen het hoofd koel kunnen houden op dit laatste pittige parkoers.

Voordat Katja met Ziva moest starten waren er al twee van die 4 tegen fouten aangelopen, Ron van Zanten stond nu met  drie foutloze parkoersen op nr 1. Katja liep een bloedstollende finale en de ontlading was groot toen Ziva met een soepel en snelle tijd foutloos over de  finish sprong vloog. Zij werden op dat parkoers 2e, dus bij elkaar opgeteld eerste in het dagklassement.

Als team mogen Katja en Ziva Nederland gaan vertegenwoordigen op de Crufts International Invitation op Zaterdag 8 maart.

Katja is dan ook super blij en trots en zal met  haar team maatje trots voor Agility Nederland uitkomen.

HerderRTV Almere,  Benefiet wedstrijd voor deelnemers WK Belgische Herders

Gepubliceerd op: zaterdag 23 maart 2013

Op 31 maart, eerste paasdag, wordt op het terrein van Speed Almere op de Weteringweg 5 in Almere een benefietwedstrijd behendigheid gehouden ten bate van de deelnemers aan het Wereld Kampioenschap voor Belgische Herders Agility ( ook wel behendigheid genoemd) gehouden van 30 april tm 5 mei in Koper Slovenië.
Het beloofd een hele leuke dag te worden met ruim 150 deelnemende honden en hun baasjes.

Zij lopen in diverse hoogte classes ieder 3 verschillende parkoersen, de opbrengt van deze wedstrijd is een tegemoetkoming in de reiskosten van de WK Deelnemers. Het wordt door en voor deze deelnemers georganiseerd.

Er komen een paar verschillende hondenkraampjes, er is een leuke tombola en de hele dag zie je alle soorten honden, ras en rasloos, groot en klein met hun handler jong en oud plezier hebben met behendigheid. Kom gerust gezellig een kijkje nemen.

De deelnemers aan dit WK bestaan uit:

Katja Slippens uit Almere, zij heeft zich met haar 6 jarige Mechelse Herder teefje Alice- Dawn of Blazing Amber en haar 2 jarige jonge Mechelse Herder teef Toxic- Ziva of Dark Brightness weten te plaatsen.

Wilma Steenbakkers met Kathie en Joy, Beste Belg 2012, Margot Hoekstra met Mystique, Dick Bleker met Onyx, Ron van Zanten met Eshley en Patricia Jongenelen met Santos.

Het Wereld Kampioenschap in Slovenië is een groot internationaal toernooi met ongeveer 300-400 deelnemers van over de gehele wereld met diverse disciplines zoals IPO, Mondioring, Show, Obedience, en Agility. http://www.fmbb2013.si/

Vorig jaar is het Nederlands Behendigheids team 2e geworden op deze Wereld Kampioenschap en dit jaar gaan zij voor verbetering van dit resultaat.

De Almeerse deelnemer:

Katja heeft in 2012 met Alice- Dawn een heel goed jaar gehad, zij heeft o.a. de WK Belgische Herders ( FMBB) in Italië gelopen en de finale gehaald, met het team zijn zij voor Nederland tweede geworden, zij heeft de European Open gelopen in Zweden, heeft op het WK van de FCI in Tsjechië gelopen voor team en individueel en is 7e in het totaal klassement van de hoogste wedstrijd klasse geworden.

Katja Slippens heeft dit jaar ook met haar jonge Mechelse Herder “Toxic- Ziva” goede resultaten behaald in de Agility.

Ziva is zeer snel van de tweede naar de derde klasse gepromoveerd, vorig jaar had zij zich ook in het klassering van de WK selectie Belgische Herders gelopen maar mocht niet mee naar Italië omdat zij nog tweede klasse was. Zij heeft ook de European Open in Zweden gelopen, een groot internationaal toernooi.

Meer informatie, foto’s en video’s van deze mooie sport is te zien op : www.blazing-amber.nl

Facebook groep: https://www.facebook.com/groups/434301199972674

05 katja-alice04 katja-ziva

NVBH WK Deelnemers voorstelronde Alice en Ziva op de NVBH site

Katja Slippens & Toxic-Ziva en Alice-Dawn

zaterdag 26 januari 2013

Handler: Katja Slippens, Almere, Verkoopster bij Beter Bed. Gehuwd met Tom.
Leeftijd; nog maar 44 jaartjes jong.

Honden:
Alice-Dawn of Blazing Amber, is door ons gefokt en is de dochter van (Franny) Francoise Le Serviteur Puissant en Twister van Quirijnen, zij is 6 jaar (foto rechts).
Toxic-Ziva of Dark Brightness, 3 jaar oud en de dochter van Shywa ( Stacy) vom Greifenring en Solero des Teutones (foto links).

Ervaring: We zijn in de winter van 2001 begonnen aan Agility met Kyra, in juni 2002 hebben we onze eerste wedstrijd gelopen.
Agility beviel ons zo goed dat we een pupje erbij hebben genomen eind 2002, Franny. Franny is de moeder van Alice. In 2010 is Ziva bij ons gekomen.

Alice:
Alice heeft al vier keer deelgenomen aan de WK van de FMBB waar zij alle keren de finale heeft gehaald. Afgelopen jaar heeft zij met het team in Italië Zilver behaald en werd tweede op het finale Agility parkoers. We gaan er dit jaar voor om deze uitslagen te verbeteren.
Alice heeft twee jaar de IMCA gelopen in Zwitserland en is Beste Belgische Herder van 2010 en 2011 geworden in navolging van haar moeder die dat in 2008 werd. In 2011 en 2012 is Alice voor Nederland afgevaardigd naar het WK van de FCI.

Ziva:
Ziva is nog erg jong, vorig jaar was zij nog tweede graad en liep zij zich binnen twee van de drie wedstrijden naar een deelname van het WK, helaas mocht zij doordat ze op 1 januari 2012 nog tweede graad was niet mee, maar dit jaar hebben we ons weer weten te plaatsen en nu is zij ruimschoots gekwalificeerd om mee te gaan naar het WK in Koper.
Ziva is geboren op 31-01-2010 zij was dus nog 2 jaar tijdens haar plaatsing voor het WK, ik ben dan ook super trots op haar. Zij is een gecontroleerde hond in het parkoers, en ze wil ten allen tijden secuur haar werk voor je doen, heel anders als Alice dus. Dit maakt haar heel fijn om mee te werken, ze is zeer zuinig met haar
imageenergie. Dat ze nog zo jong is merk je als er iets onduidelijk voor haar is, dan kan ze iets onzeker worden.

Sterke punten: Mijn beide honden, ondanks dat ze zo'n verschillend temperament hebben kan ik ze beide hetzelfde handlen, zij zullen dan ook alles doen om een mooi strak rondje samen met mij neer te zetten.

Zwakke punten: Als er iets fout gaat bij een parkoers ligt het aan mijn aanwijzingen, ik ben nog wel eens te laat om de lijnen aan te geven en dan maken ze zelf een keuze, dat kan wel eens in een razendsnelle diskwalificatie resulteren.

imageParcoursvoorkeur: Ik houd van een parkoers waarbij ik moet blijven nadenken, lekker technisch, maar ook een jumping met snelle lange lijnen waarbij ik mijn hond het loopwerk kan laten doen vind ik leuk. Eigenlijk vind ik gewoon alle behendigheids parkoersen leuk, kom maar op met het parkoers wij houden wel van een uitdaging.

Voorbereiding: Na het parkoers verkennen, trek ik mij terug met mijn hond, daarna lopen we samen warm en gaan rustig naar de start.

Tot slot: We gaan samen met de rest van het Nederlands team de tijd van ons leven hebben want, wat kan leuker zijn dan internationaal een wedstrijd te lopen tegen het beste hondenras met hun beste handlers? We gaan voor een sportieve en gezellig week waarbij we foutloze snelle, mooie, vloeiende parkoersen willen laten zien en het beste uit onszelf gaan halen.
Ik ben er trots op ons land weer te mogen vertegenwoordigen en ik wil dit jaar weer de Finale halen met Alice en ook Ziva.
We gaan om te winnen.

12krantfmbb_resize.jpghttp://www.almeredezeweek.nl/nieuws/2714029-katja-slippens-naar-wk-belgische-herders

Almere Deze Week 24-12-2012

http://www.doggy.net/uploads/nieuws/2012%20WK%20FCI%20Tsjechie%20katja%20Alice.jpg“Katja Slippens naar WK Belgische Herders

met haar twee Mechelse Herders”

11-12-2012 Bron,  Doggynet.nl

Katja Slippens uit Almere heeft zich weer met haar 6 jarige Mechelse Herder teefje Alice- Dawn of Blazing Amber en haar 2 jarige jonge Mechelse Herder teef Toxic- Ziva of Dark Brightness weten te plaatsen voor het Wereld Kampioenschap Agility voor Belgische Herders ( FMBB) die in Koper, Slovenië wordt gehouden in mei 2013.
http://www.doggy.net/uploads/nieuws/Zilver%20%20team%202012%20FMBB.jpgDit is een groot internationaal toernooi met ongeveer 300-400 deelnemers van over de hele wereld met diverse disciplines zoals IPO, Mondioring, Show, Obedience, en Agility. http://www.fmbb2013.si

Na drie selectiewedstrijden georganiseerd door de Nederlandse Vereniging Belgische Herders is de beslissing gevallen, van de 8 deelnemers zijn Alice- Dawn en Toxic Ziva weer van de party.
Verder gaan Wilma Steenbakkers met Kathie en Joy Beste Belg 2012, Margot Hoekstra met Mystique, Dick Bleker met Onyx, Ron van Zanten met Eshley en Patricia Jongenelen met Santos mee. Op 31 Maart zal er een benefiet wedstrijd bij hondenclub Speed in Almere georganiseerd worden voor en door de deelnemers.

Katja heeft in 2012 met Alice- Dawn een heel goed jaar gehad, zij heeft o.a. de WK Belgische Herders ( FMBB) in Italië gelopen en de finale gehaald, met het team zijn zij voor Nederland tweede geworden, zij heeft de European Open gelopen in Zweden, heeft op het WK van de FCI in Tsjechië gelopen voor team en individueel en is 7e in het totaal klassement van de hoogste wedstrijd klasse geworden.

Katja Slippens heeft dit jaar ook met haar jonge Mechelse Herder “Toxic- Ziva” goede resultaten behaald in de Agility.
http://www.doggy.net/uploads/nieuws/2011%20animal%20event%20katja%20Ziva.jpgZiva is zeer snel van de tweede naar de derde klasse gepromoveerd, vorig jaar had zij zich ook in het klassering van de WK selectie Belgische Herders gelopen maar mocht niet mee naar Italië omdat zij nog tweede klasse was. Zij heeft ook de European Open in Zweden gelopen, een groot internationaal toernooi.


Video van een selectie, http://youtu.be/uugRtFytnT8 en http://youtu.be/Gg0snmWGxcY

Pagina van het WK op de site van Katja, http://www.mechelse-herders.nl/WK2010NVBH.html

Katja en Alice op de grootste internationale WK in Tsjechië, http://youtu.be/0oLM5p807r4

Tijdschrift “Onze Hond” December 2012 over de WK FCI in Tsjechië.

12onzehond1_resize.jpg12Onzehond2_resize.jpg12onzehond3_resize.jpg

11NVBHbladdec_resize.jpgNVBH blad november/ december 2011,

Alice als pup op de cover,

erg leuke kerstverrassing.

header.jpg

Van 1 tm 4 augustus hebben Tom en Katja Agility demonstraties gegeven, “Naar Buiten”

Barneveldse krant

Demonstration video Agility at Fair

http://www.noordhollandsdagblad.nl/profile/uwkrantenid_nl_blog_id_index_php_idpage_user_e66a9f37b075caaa85ef3c51569af7ab/article13152313.ece/ALTERNATES/w470/2812+agility.jpgEigen foto  bron Link naar: Almere Vandaag van 28 december 2011

Almeers echtpaar met Belgische herders naar WK Agility

Gepubliceerd op 28 december 11, 11:02Laatst bijgewerkt op 28 december 11, 11:03

ALMERE/CLAUDIA MEINSMA - De Almeerse Katja Slippens en haar man Tom Stricker hebben zich met hun twee Belgische Herders, Alice en Franny, gekwalificeerd voor het Wereldkampioenschap Agility in mei in Italië.

,,Na drie selectiewedstrijden zijn we beiden geselecteerd voor het WK’’, vertelt Slippens. ,,Er mogen per land acht honden naar het WK. Dat wij ons nu samen hebben gekwalificeerd is erg leuk. Ik ben zelf wel eerder naar het WK geweest maar voor mijn man wordt het de eerste keer. We kunnen elkaar straks mooi helpen.’’ Naast de kwalificatie is hond Alice van Slippens ook verkozen tot beste Belgische Herder in Agility.

Het Almeerse echtpaar traint hun honden al jaren. ,,Er zijn verschillende onderdelen maar wij richten ons alleen op agility, dat is behendigheid. Daar zijn we voltijd mee bezig. De honden moeten bij agility proberen zo snel mogelijk en foutloos een obstakelparcours afleggen in een bepaalde route. De baas rent mee en geeft aan waar de hond heen moet. Je kunt het een beetje vergelijken met jumping voor paarden alleen bij agility zijn er meer obstakels en gaat het verder dan alleen springen. Er kan bijvoorbeeld ook een slalom obstakel bij zijn. Het is echt de kunst om je hond goed te laten lopen’’, aldus de Almeerse.

Het echtpaar blijft voorlopig hard trainen ter voorbereiding op het WK. ,,Ik heb tot nu toe ieder jaar de finale gehaald, nu is het doel om die finale te winnen. We trainen drie keer per week en daarnaast volg ik soms seminars in het buitenland om te zien hoe ze het daar aanpakken.’’

Binnenkort vindt er ook een benefietwedstrijd plaats. ,,Die dag kunnen honden van ieder ras meedoen aan een agility wedstrijd. Het geld dat we ophalen wordt gebruikt om reis en verblijf voor de deelnemers aan het WK te betalen.’’

11almereDezeWeekdec_resize.jpg                        11Almerevandaagdec_resize.jpg

Almere Deze Week van 28 december 2011                                                  Almere Vandaag van 28 december 2011

Twee Almeerders met hun Mechelaren geplaatst voor het Wereld Kampioenschap 2012 Bron; Doggynet.nl


22-12-2011
11KatjaAlice_resize.jpgTwee Almeerders met hun Mechelaren geplaatst voor het Wereld Kampioenschap 2012  Agility voor Belgische Herders in Italië.

Het Almeerse echtpaar Tom Stricker en Katja Slippens is, na een spannende finale van de derde en laatste selectiewedstrijd, dubbel  geplaatst voor het 11TomFranny_resize.jpgkomende Wereld Kampioenschap Agility voor Belgische Herders in Italië.  Dat vindt plaats van 3 t/m 6 mei 2012, nabij Rome.  Het is een groot jaarlijks evenement met veel verschillende disciplines voor de Belgische Herder, waaronder show, I.P.O,  Mondioring, Gehoorzaamheid, Frisbee,  Dogdance en Agility (behendigheid).
Tom heeft zich in die spannende laatste kwalificatiewedstrijd, genaamd: “ Beste Belg Bokaal, Agility”,  omhoog gewerkt van de twaalfde naar de vijfde plaats. Als één van de acht best geplaatste Nederlanders wordt hij met zijn  9 jaar oude Mechelaar  Franny afgevaardigd naar het WK.
   Franny is de moeder van Alice-Dawn, een Mechelaar teefje van 5 jaar.  Zij loopt haar wedstrijden met Katja en is eerste geworden in  de competitie  voor de “Beste Belg Bokaal” . Zij mag zich voor de tweede jaar op rij Beste Belgische Herder in Agility noemen en  gaat ook naar het WK in Italië.
   Alice en Franny zijn geen onbekenden in de mondiale hondensport.  Beide hebben zij verschillende keren deel genomen aan voorgaande WK-s Agility voor Belgische Herders en aan het WK van de FCI, een Wereld Kampioenschap voor alle rashonden. Verder traden ze ook meermaals aan bij de IMCA, een Wereld Kampioenschap voor ras- en rasloze honden.
    In de genoemde wedstrijd om de “Beste Belg Bokaal”  is Katja’s  jongste rashond Toxic- Ziva, een Mechelaar teefje van nog geen twee jaar,  zesde geworden in het algemeen klassement. Zij heeft de titel van Beste Belg in de tweede graad gewonnen. Zij is net naar de tweede graad gepromoveerd en mag daarom niet mee naar Italië.  Alleen honden uit de derde (hoogste) graad kunnen deelnemen aan het WK. Toxic-Ziva is dus duidelijk een belofte voor de toekomst.
      Tom en Katja trainen bij Speed Almere en Agility Training Almere.
Kijk voor meer informatie, foto’s en video’s op hun website  www.blazing-amber.nl
Op 31 maart 2012 is er een benefietwedstrijd behendigheid bij Speed Almere, waaraan elke behendige hond, ras of rasloos mee mag doen. De opbrengst is ten bate van alle Nederlandse deelnemers aan het WK Agility Belgische Herders in Italië.

 

NVBH Juli/augustus 2011, Ik geef de pen door aan……

11kennelNVBH2_resize.jpg 11kennelNVBH1_resize.jpg 11kennelNVBH3_resize.jpg

Belgische Herder, Maandblad van de NVBH, editie mei/ juni 2011

11nvbhbladfci1_resize.jpg11nvbhbladfci2_resize.jpg

 

 De Almare 25 mei 2011

11AlmerervandaagFCI_resize.jpg   

Hondenleven nr 6 juli/aug 2011 over de Animal Event

11animaleventHLAlice_resize.jpg11animaleventHL_resize.jpg

11OmroepFlevLv2.jpg11OmroepFlevmei02cr.jpghttp://www.omroepflevoland.nl/SiteFiles/Layout/bullit_r.gifAlmere, Omroep Flevoland

 Katja Slippens doet mee aan WK behendigheid

23-05-2011 Radio en een Videofragment

The making of….

Video op Youtube van nieuws item op TV 23 mei.

Katja Slippens uit Almere is druk aan het trainen met haar Belgische herder.

Ze gaat met Alice meedoen aan het Wereldkampioenschap behendigheid. Daar moet ze zo snel mogelijk en foutloos een parcours met hindernissen afleggen.

Maandagavond trainde ze gepassioneerd bij de Kringgroep Randmeren Speed Almere in het Weteringpark in Almere.

Het WK is op 2 en 3 juni in België. ( 3,4 en 5 juni)

     11OmroepFlevmei07cr.jpg    11OmroepFlevmei21cr.jpg   11OmroepFlevmei11cr.jpg

11OmroepFlevmei08cr.jpg11OmroepFlevmei10cr.jpg11OmroepFlevmei04cr.jpg

Katja Slippens uit Almere heeft zich met haar hond Alice- Dawn gekwalificeerd voor de Wereld Kampioenschap FCI Agility.

nieuwsbeeldKatja Slippens uit Almere heeft zich met haar hond Alice- Dawn gekwalificeerd voor de Wereld Kampioenschap FCI Agility.

16-05-11 Dierennieuws Hart voor Dieren site.