of Blazing Amber

 

Homepage Home     Nestjes     Show      Keurrapport

 

Fokinventarisatie van de NVBH op 16 oktober 2005

 

Op zondag ochtend vertrokken wij naar de Kringgroep Randmeren in Almere waar de gedragtest en de fokinventarisatie dag van de NVBH gehouden zou worden, vorig jaar hebben we de gedragtest al gedaan met Franny, zij was toen met lof geslaagd, vandaag gingen we kijken wat de keurmeesters van Franny’s exterieur vonden.

Ik had opgegeven dat ik niet wist of Franny nou op exterieur gekeurd moest worden of op werkhonden capaciteit, dit zouden ze op de dag zelf gaan bepalen.

 

Vandaag zouden er 3 keurmeesters zijn die haar en haar stamboom konden beoordelen, indien ze niet genoeg goede eigenschappen voor een  exterieur keuring zou hebben zou zij als werkhond gekeurd worden.

 

Wij waren om elf uur aan de beurt en de twee exterieur keurmeesters, Dhr. E. Desschans en Dhr. J. Ebels, waren het er onmiddellijk over eens dat zij gewoon voor exterieur gekeurd kon worden, later zou de derde keurmeester komen kijken naar stamboom en uiterlijke kenmerken van Franny voor de werkhonden beoordeling.

 

De keuring ging vlot en Franny vond de keurmeesters erg aardig, ook konden ze goed aaien en waren ze erg aanhankelijk, tijdens het keuren gaven ze voldoende aandacht aan de vacht structuur van Franny’s hoofd, oren en rug, Franny keurde ze, en beoordeelde een ZG voor de keurmeesters.

 

De keurmeesters op hun beurt  beoordeelden Franny geschikt voor exterieur fok.

 

Ze haalden de derde keurmeester erbij, mvr. P. Stern- Hanf, zij bekeek de werkhonden lijnen op de stamboom van Franny en vond Franny ook geschikt voor de werkhonden fok, alom een zeer goede beoordeling.

Zie boven voor de koppeling naar de keurrapport pagina voor het keurrapport van drie keurmeesters.

Bedankt keurmeesters voor de positieve beoordeling.

Franny wordt binnenkort gedekt door Alix-Kimba Le Serviteur Puissant.