of Blazing Amber

 

pootjebutton Home   pootjebutton Nestje 

Franny’s  dekking op dinsdag 22 november 2005,

 

Vandaag zou de grote dag worden, Franny’s Progesteron gehalte was gisteren 6.7 ng dat betekende volgens de Dierenarts in Sleeuwijk dat ze vandaag gedekt kon worden.

Dit was al de viede keer dat er progesteron geprikt werd, dit betekent één uur heen en één uur terugrijden naar Almere per keer.

 s’Ochtends togen wij , Birgit reed, naar Veldhoven alwaar wij na een bakje thee en een praatje naar Alix zouden rijden.

 Om 12.00 waren wij op het militaire vliegveld waar Alix in de bewaking werkt, Franny werd uit de auto gehaald en ze mocht even een plasje doen en snuffelen.

 Alix werd gehaald, Franny keek hem aan en bedacht dat zij mijn keuze in echtgenoot toch helemaal niets vond en dat liet ze blijken ook.

afwijzingAlix De lelijke gezichten van Franny en het snibben en snauwen moesten dat ook aan Alix duidelijk maken.

snuffelHij probeerde toch dapper haar het hof te maken maar Franny bleef bij haar standpunt, hier werd niet gedekt!

Teleurgesteld verlieten wij weer het militair terrein, ons afvragend of we nou al te laat waren voor het dekken, was ze het tijdstip misschien al voorbij, of misschien nog niet bereikt ??

 

Konden we nog een poging bij onze andere keus reu, Twister, wagen?

Dus eerst maar van Veldhoven terug naar Sleeuwijk voor een test, die bleek na anderhalf uur wachten toch zeer positief, 11.5 ng, dus volgens de dierenarts tussen nu en 12 uur dekken, anders niet meer. Madam was echt nu rijp voor dekking.

 

We belden de mensen van Twister op en konden vanavond terecht, de heer des huizes zou om ongeveer zes uur vanavond weer thuis zijn na een tweedaagse cursus in Apeldoorn.

Ondertussen knuffelden wij wat met Twister en moesten oppassen dat hij onze oren en gezicht niet “schoon” zou likken, hij was echt vreselijk lief en sociaal.

twisterKopToen Jos  thuis was bekeek hij de stamboom van Franny en vond het prima om te dekken, een zeer goede combinatie vond hij.

Franny werd voorgesteld aan Twister en ze vond hem niet zo onaardig, met wat hofmakerij en doorzettingsvermogen van Twister liet Franny zich toch overhalen om zich te laten dekken, ze hebben een kwartier samen vastgezeten, dat is voldoende lang,.

Nadat de honden klaar waren gingen wij naar binnen en bekeken we een video van Twister aan het werk in zijn jongere jaren, Twister heeft bij de politie in actieve dienst gezeten voor 3 jaar als surveillance hond.

Om acht uur zijn we dan weer naar huis gereden en waren om negen uur weer thuis, al met al zijn we twaalf uur bezig geweest en hebben we die dag 375 km gereden voor een dekking, wat een dag, zo zie je maar dat alles niet zo gaat als je 3 jaar geleden gepland hebt. Ondertussen was het al te donker om goede foto’s van de dekking te kunnen maken, jammer.

Laten we nu maar hopen dat ze zwanger is, de voorwaarden konden niet beter zijn geweest dus het moet eigenlijk wel, maar… het blijft een dier he.

 

Twister van Quirijnen, KNPV  PH1 421,5 CL  en politiesurveillancehond 419 pnt,

je kan bij www.bloedlijnen.nl kijken naar zijn stamboom

Op zijn pagina staan meer foto’s van hem,

 pootjebuttonTwister van Quirijnen           pootjebutton A nest, geboren 24 januari 2006