pootjebutton Home

pootjebutton Alice

 

 

NVBH happening bij manege “de Fruithof” in Heteren, 28 oktober 2006

 

Op 28 oktober is Alice naar de happening voor jonge honden van de NVBH gegaan, dit werd gehouden in de manege de Fruithof in Heteren. We hoefden maar een uurtje te rijden dit keer, de puppen 3 tot 9 maanden werden s’ochtends gekeurd en de jonge honden 9 tot 18 maanden na de pauze.

Alice zat in de 9 tot 12 maanden klasse, ze was 9 maanden en 4 dagen.                                     Ace doet aan agility

ACEjhd06NVBH04_resizecr_resizeACEjhd06NVBH03_resizecr_resize   

Op het weiland naast de manege stond de agilty baan van Theo en Jolanda, zodat de hondjes kennis konden maken met agilty.

Theo en Jolanda begeleiden de eigenaren met hun hondjes op de toestellen. Alice mocht ook mee doen en vond het prachtig om een paar Ace06NVBHjhdRB1cr_resize_resizetoestellen te nemen, ze vermaakte zich dan ook prima daar.

 

ACEjhd06NVBH56Ace was er ook, ik vond het erg leuk om hem weer te zien, hij heeft ook eventjes wat agilty gedaan, ik heb foto’s gemaakt ze staan op de A nest pagina bij foto’s Ace.

Ace was al vrij vlot na de pauze aan de beurt in de Tervueren ring, hij was wat onwennig in zo’n ring en de keurmeester nam niet echt veel tijd om hem te beoordelen, hij huppelde één rondje en mocht alweer gaan, toch vreemd dat een keurmeester zo snel zijn gangwerk kan beoordelen. Het was ook een rare keurmeester die ondanks dat hij erg lang van postuur was, toch over de honden heen hing om ze aankijkend (fixerend) te gaan aaien, hij kwam dreigend over, zelfs Ace die een heel sociale hond is en iedereen erg leuk vind, vond dit een onprettige ervaring.

Dit was René en Sylvia’s eerste show en waarschijnlijk hun laatste.

Later hoorde ik dat die keurmeester die dag twee keer was gebeten, niet verwonderlijk.

 

Het was niet duidelijk voor mensen die niet dagelijks een show lopen wanneer nou welke honden aan de beurt waren en toen ik de ringmeester s’ochtends om 11 uur vroeg wanneer ik aan de beurt was werd er ”s’middags “ gesnauwd, dat was jammer want ik had begrepen dat voor mensen en jonge hondjes deze Happening een kennismaking voor het showgebeuren moest zijn, er zou begeleiding en uitleg zijn, dit was geen prettige kennismaking en er werd dan ook niet veel uitgelegd.

Ook in de ring bleef de hulp uit en menig puppen eigenaar voelde zich niet op zijn gemak, en wist niet wat ze moesten doen.

 

Alice06NVBHjhdRB4cr_resize_resizeAlice06NVBHjhdRB6cr_resize_resizeOm drie uur s’middags was Alice dan eindelijk aan de beurt.

Alice stond erg mooi in de ring, Twanneke hielp langs de kant doordat ze Alice haar aandacht vroeg en Alice dan ook erg attent ging staan kijken naar haar, Alice vond de keurmeester hinderlijk, die liep er steeds tussendoor om haar voor en andere kant te bekijken, de keurmeester was mevr M. Vermeire.

 

Alice06NVBHjhdRB3cr_resize_resizeIk liet de tandjes zien aan de keurmeester en iemand anders die zeer opvallend aanwezig was, maar kon de p1 links onder van Alice niet vinden, haar bek deed daar ook wat pijn en ze vond die kant erg onprettig, (thuisgekomen ben ik beter met een goede lamp gaan kijken en heeft ze daar een bult en wondje op haar tandvlees zitten en haar tand zat iets dieper, waarschijnlijk met spelen haar bek bezeerd, later is het weer genezen en zitten alle tanden er gewoon wel !).

Alice06NVBHjhdRB7cr_resize_resizeDaarna liep Alice op haar paasbest een rondje en ging ze weer mooi staan. Ze kreeg een vaantje en mocht in de Ere ring terugkomen.

 

Wat ik erg vreemd vond is dat, toen bleek dat het tandje niet zichtbaar was de vrouwen mij daar maar een beetje lieten zitten, mij afvragend of ik nu de ring uit moest of niet. Ze vergaderden tijdens het keuren erg veel samen met hun rug naar mij toe, en ik kon de bevindingen van de keurmeester niet volgen, wie was toch die andere vrouw waarmee de keurmeester steeds in overleg ging, kon de keurmeester niet zelf keuren?aliceVaantjeNVBH2

Normaal gesproken neemt de keurmeester op zo’n dag wat tijd voor jou en je hondje om je te vertellen hoe je hondje er uit zou horen te zien en wat beter kan, nu moest je dat maar op je keurrapport lezen. Ik kreeg geen aanwijzingen of hulp en voelde mij dan zeer onprettig. Jammer van zo’n kennismaking met show, dat het showen vandaag als onprettig werd aliceNVBHbob1_resizecr_resizeervaren hoorde ik dan veelvuldig, ook van andere nieuwe mensen.

 

Om half vijf was het dan eindelijk tijd voor de Ere ring, Alice stond met elk ander variëteit Belg op een rij.

De vier keurmeesters van de dag liepen langs en bekeken alle honden, we moesten twee keer een rondje lopen.

Uiteindelijk kozen ze de Groenendaler als beste jonge hond van de Happening, en konden we om vijf uur naar huis met een beker, zak voer, en lekkere kluif.

Alice was erg moe, ik trouwens ook. We vertrokken s’ochtends in het donker en kwamen s’avonds in het donker thuis aan.

pootjebutton Keurrapport NVBH

 

____________________________________________________________________________________________________________________

Jonge honden dag in België onder auspiciën van de KUCH 13 augustus 2006

 

JongeHD06KS16cr_resOp 13 augustus is Alice naar de jonge honden en veteranen dag geweest in België, bij de Dappere Vriend in Herentals.

Zij is daar gekeurd door mevr P. Stern- Hanf, NL.

Zij vond het allemaal best spannend maar door de ringtraining die zij gevolgd heeft bij Irene van KC Pampus waren wij goed voorbereid en kwam Alice zo mooi beslagen ten ijs.

JongeHD06KS25cr_resDe keurmeester hield goed rekening met het feit dat er vandaag allemaal jonge honden aanwezig waren en dat ze voor de eerste keer gekeurd werden, zij had lekkere brokjes voor elke hond.

Alice kon die brokjes goed waarderen en mevr Stern -Hanf werd dan ook hartelijk begroet, zo hartelijk dat het even lastig was om Alice te keuren maar uiteindelijk stond Alice dan ook stil om bewondert te worden. Wij liepen een rondje voor het gangwerk en kregen uitleg en een goed keurrapport mee, er werd niet met Belovend of veelbelovend gewerkt, je kreeg een keurrapport met de bevindingen van dit moment.

Na diverse demo’s: doggie dance, gehoorzaamheid, blindengeleidehond en behendigheid vertrokken wij na de BBQ weer richting Almere, het was een leuke dag en een goede training voor Alice.

pootjebutton Keurrapport JHD

_________________________________________________________________________________________________________________________