Hond-Blazing-AmberTraining-and-coachingOMGEKEERDSnijrandenNL3_03.gifWereld Kampioenschap voor Belgische Herders FMBB Agility

logoNVBH.tif

 

 

Volg ons WK Team via de Facebook pagina: https://www.facebook.com/groups/WKbelgischeHerders/

 

FMBB2018team.jpgFMBB World Championship in Slovenia.
23.04.2018 tot 29.04.2018.
Locatie: Ajdovðèina

 

Team agility voor Nederland.

Ylona van Zanten met Eshley,

Katja Slippens met Toxic Ziva

Margrot Hoekstra met Mystique en Bliska

Martine Balt met Ika

Tom Stricker met Alice Dawn

Ron Nelissen met Jay

Patricia Jongenelen met Santos

En  reserve Dimphy Gerritsma met Timo

Coaches: Claudia Bloos en Greetje Hoekstra

 

Op 10 maart zal er weer een leuke benefiet wedstrijd plaatsvinden, georganiseerd door de WK deelnemers zelf en waarvoor de opbrengsten voor de WK deelnemers zijn. Deze opbrengsten zijn hard nodig voor de reis en verblijfkosten ter plaatse. Elk jaar weten de WK deelnemers te verrassen met een leuke wedstrijd, we hebben al de paaswedstrijd en de second chance wedstrijd voorbij zien komen,  dit jaar gaan we een leuke teamwedstrijd combineren met een individuele wedstrijd voor debutanten, veteranen, eerste graad en de openklasse.

 

2018AgilitytunnelFMBBsponsoring.jpg061305d69732e2ba0b5a0b2f8da74582.jpg

Het NL team voor Agility wordt gesteund door een aantal gulle gevers, zij geven grote prijzen voor de verloting. Met de opbrengsten van de verloting en  de benefietwedstrijd worden de kosten voor de agility lopers en de coaches verlicht.

De hoofd prijs komt uit Duitsland, met zijn tunnels uit hoge kwaliteit van eigen bodem steunt hij weer het team NL. Al jaren onze trouwe tunnel leverancier, Agilitytunnel.de staat voor kwaliteit en veiligheid. De nieuwste Utra Grip tunnel die in ruime mate voldoet aan de laatste FCI eisen is met zijn dikke anti slip wanden zelfs in nat weer een verademing voor zowel hond als baas. Veiligheid voorop en Duitse kwaliteit.

 

 

17Agility team nederland 2017.jpg13087669_128344464239788_2555346219652903130_n.jpg2017 Germany, Halle a/d Saale

 

 

 

 

 

26 april –

30 april

 

 

 

 

 

 

2016-12-18 18.56.59_resize.jpg2016-12-18 18.59.19_resize.jpgFMBB 3 Qualifier for 2017, Ziva

 

FMBB 3 Qualifier for 2017, Alice

 

FMBB 2 Qualifier for 2017, Ziva

 

FMBB 2 Qualifier for 2017, Alice

 

FMBB 1 Qualifier for 2017. Ziva

 

FMBB 1 Qualifier for 2017. Alice

 

 

NL FMBB deelnemers voor 2017: Margot Hoekstra met  Mystique, Katja Slippens met Toxic-Ziva,  Ylona van Zanten met Eshley, Wilma Steenbakkers met Lambiek, Tom Stricker met Alice-Dawn, Rita Hoogerwerf met Fellow, Ron Nelissen met Jay, Jaqueline Hoekstra met Syrah, Reserve: Carl de Rouck met Hurricane. Gesteund door coaches Frank van Nimwegen en Harrie Bovens.

 

Almere 19 december 2016.

 

Echtpaar uit Almere plaatst zich wederom voor het Wereld Kampioenschap.

 

Afgelopen zondag, 18 december was de laatste spannende kwalificatie van drie wedstrijden voor de plaatsing voor het WK Agility Belgische Herders van de FMBB welke gehouden gaat worden in Halle ( Saale) in Duitsland eind april volgend jaar. De eerste acht geplaatste combinaties baas/ hond op de ranglijst kwalificeren zich voor het WK. Op dit Wereld Kampioenschap komen honderden Belgische Herders uit de gehele wereld bij elkaar om uit te komen op zeven disciplines zoals, IPO, canicross, bikejoring, obedience ( gehoorzaanheid) , show, mondioring en agility, allemaal gekwalificeerd uit de top van hun land om te strijden voor de Wereld titel in hun categorie.

Katja heeft in 2015 het WK gewonnen met Ziva en na dit jaar geveld te zijn met voedselvergiftiging tijdens de finale op het WK is Katja erop gebrand in 2017 weer een serieuze greep naar de titel te doen.

 

Het waren spannende drie wedstrijd dagen, de eerste was al in oktober waarna Tom met Alice op de tweede plaats in de ranglijst stond en Katja met Ziva op de derde plaats, in november wisselden zij van klassering en was Ziva tweede in de ranglijst en Alice derde.

 

Gisteren werd het toch wel even spannend, in de eerste ronde was er veel pech voor het echtpaar, zij namen beide twee fouten mee in hun snelle prestaties wat resulteerde in geen behaalde punten voor het klassement. De tweede ronde werd ook overschaduwd met pech, zowel  Tom als Katja liepen hele goede tijden maar weer namen ze een gevallen latje en dus een fout mee in hun prestatie en daardoor dit keer heel weinig punten, even zakten ze naar de vijfde en de  zesde plaats af.

Met nog één laatste ronde te gaan waren beide er op gebrand nu geen punten meer weg te geven. Met nog één laatste ronde te gaan waren beide er op gebrand nu geen punten meer weg te geven. Tom liep met Alice een toptijd en zonder fouten, lang stonden ze op nummer één. Katja mocht wat later met Ziva haar ronde lopen en was ook foutloos met een hele mooie strakke tijd, het werd spannend, met het echtpaar op nummer één en twee, zou er nog iemand onder hun tijden komen?  De verlossende laatste fluit werd gegeven door de keurmeester en de uitslagen werden verwerkt. Katja met Ziva op één en Tom met Alice op twee op dit laatste parkoers. Hierdoor stegen beide weer omhoog in het klassement naar de tweede plaats voor Katja en de vijfde plaats voor Tom.

 

Logo Prins _Puur_resize.pngDe eerste vier geplaatsten zitten tevens ook in het landenteam en komen ook als team uit voor Nederland.

 

Voor Alice die in januari al 11 jaar oud wordt is dit  achtste keer dat ze gekwalificeerd is voor dit mooie WK, zij heeft met het NL team Zilver gewonnen Italië in 2012. Voor Ziva  die volgend jaar 7 wordt is dit de vijfde keer, haar hoogtepunt tot nu toe is de titel Wereld Kampioen 2015 en ze gaat voor de herhaling.

 

Tom Stricker en Katja Slippens wonen in Almere en geven wekelijks les in hun hondenschool:  Blazing  Amber Training. Hun honden worden gevoed door Prins Petfoods en ondersteund met Puur producten van NML Health.

 

 

fmbb2016.jpg

13221695_1195203257158640_1280871554837397950_n.jpg2016 Aubigny sur Nère France

 

FMBB FB 2016 pagina

 

FMBB Site 2016

 

Video of Ziva at the World Championship Belgian Shepherds FMBB, 2x First place Jumping. 5th place final jumping and overall 13th place because of two faults on dogwalk in Finals.

 

 

 

13147268_1195203237158642_3734925695441820831_o.jpg

 

16dankjeFMMBsponsor.jpg        13161890_1194686070543692_4843082686384184869_o.jpg      16agilitytunnelNVBHbenefiet_resize.jpg     

 

TEAM 2016

 

team 2016 fmbb.jpgRon van Zanten met Eshley,

Katja Slippens met Toxic-Ziva,

Margot Hoekstra met  Mystique,

Tom Stricker met Alice-Dawn,

Rita Hoogerwerf met Fellow,

Piet Hugen met Loesje,

Patricia Jongenelen met Santos

Jaqueline Hoekstra met Syrah

Carl de Rouck met Hurricane

 

gesteund door coaches

Frank van Nimwegen en Harrie Bovens.

Gaan vertegenwoordigen in Frankrijk 2016.

 

 

13LuxOpen_DSC9851_resize.JPGTeam Blazing Amber uit Almere wederom geplaatst voor WK.

 

Zaterdag 19 december vond in een manege in den Dungen de laatste van drie selectiewedstrijden voor de Wereld Kampioenschap Agility van de Belgische Herders plaats. Belgische Herders omvat de vier variëteiten zoals de Terveurense, de Groenendaler, de Lakense en de Mechelse herder.

(Bij de sport Agility moet je als deelnemer zo snel mogelijk met de hond meesprintend een parkoers foutloos afleggen gelijkend op de concours hippique van de paardensport met het verschil dat er extra toestellen in staan zoals tunnels en paaltjes waar de hond snel doorheen moet slalommen)

Hoewel Katja Slippens met haar Mechelse herder Ziva al zeker was van een ticket naar het WK, daar zij de huidige regerend Wereld Kampioen is geworden in Tsjechië dit jaar,  heeft ook zij meegestreden om een plaatsing.

Haar man Tom had met zijn Mechelse Herdershond Alice nog een goed parkoers nodig, na de eerste twee selectiewedstrijden stond hij nu op een zesde plaats. Het was nog spannend of hij dat kon halen daar zijn hond Alice in Tsjechië geblesseerd werd aan haar knie en nog herstellende was dit najaar.

Het is Tom meteen gelukt om met Alice een zinderend parkoers te lopen en te winnen, zo was hij nu zeker van zijn plaatsing. Katja won met  Ziva het laatste pakoers om de dag helemaal feestelijk af te sluiten.

Het echtpaar is enorm trots dat het weer gelukt is om deel te nemen met hun Mechelse Herders aan het grootste evenement van de Wereld voor Belgische Herders die dit jaar in Frankrijk wordt gehouden. Op dit Wereld Kampioenschap komen honderden Belgische Herders bij elkaar om uit te komen op zeven disciplines zoals, IPO, canicross, bikejoring, obedience, show, mondioring en agility. Er komen Belgische Herders uit alle landen van de wereld, allemaal gekwalificeerd uit de top van hun land om te strijden voor de Wereld titel in hun categorie. http://www.fmbb2016.fr/index_en.html

 

13LuxOpenTom_resize.jpgTom en Katja geven les bij Speed in Almere en dragen de sport een bijzonder warm hart toe, het contact en plezier die je met je hond kan beleven vind het echtpaar het allerbelangrijkst wat er kan zijn.

Dit jaar gaan er negen Nederlandse teams, gesteund door 2 coaches naar het WK Belgische herders voor agility in Frankrijk. Normaal is dit aantal maximaal acht per land voor agility maar doordat Katja met Ziva als zijnde Wereld Kampioen de vrijticket van de organisatie van het WK heeft als Wereld Kampioene is dit aantal nu voor Nederland negen. Ron van Zanten met Eshley, Katja Slippens met Toxic-Ziva, Margot Hoekstra met  Mystique, Tom Stricker met Alice-Dawn, Rita Hoogerwerf met Fellow, Piet Hugen met Loesje, Jan van den Berg met Shiva, Patricia Jongenelen met Santos en Jaqueline Hoekstra met Syrah gaan Nederland vertegenwoordigen in Frankrijk 2016 gesteund door coaches Eugenie van Aalten en Frank van Nimwegen.

 

Video van Vorig jaar; https://youtu.be/YkK-JaJOpwM?list=PLsculMB_unsgNl36nEQ06csPYitm_u2w8

Media pagina Team Blazing Amber; http://www.mechelse-herders.nl/media.html

 

katja en ziva2_resize.jpgtom en Alice_resize.jpgVideo’s van de kwalificatie rondes voor 2016; Team Blazing Amber

 

Katja and Ziva FMBB Qualifiers 3 for 2016

 

Tom and Alice FMBB Qualifiers 3 for 2016

 

Katja and Ziva FMBB Qualifiers 2 for 2016 1st place jumping

 

Tom en Alice FMBB Qualifiers 2 for 2016

 

Katja and Ziva FMBB qualifiers 1 for 2016, 2x First place

 

Tom and Alice FMBB qualifiers 1 for 2016. 1st place.

 

 

 

Katja and Toxic Ziva of Dark Brightness

 

Tom and Alice Dawn of Blazing Amber

2015

15FMBBtel2015-05-10 18.53.32.1_resize.jpgKatja Slippens is Wereld Kampioen Agility voor Belgische Herders.

 

Nederland heeft voor het eerst in de geschiedenis van de FMBB (Federation

 Mondiale Berger Belges

) een Wereld Kampioen voor Belgische Herders Agilty. Katja Slippens met haar Mechelse Herder, Toxic Ziva of Dark Brightness, een 5 jaar oude teef.

Deze WK werd dit jaar gehouden in Tsjechië, Pisek van 5 tm 10 mei en omvat de diverse disciplines waar de Belgische Herder in uitmunt zoals IPO, Mondioring, Obedience, Show, Canicross en uiteraard Agility.

Er komen vanuit de hele wereld de beste in hun land gekwalificeerde honden naar deze WK, voor de agility was dat dit jaar 143 honden uit 23 landen.

Nederland stuurde zoals de laatste jaren gebruikelijk was 8 combinaties voor de agility. Op dinsdag was de intocht en ontvangst van de deelnemers, deze hebben Katja en haar man Tom die ook gekwalificeerd was met zijn hond Alice niet gehaald daar zij met motor pech twee dagen vertraging hadden in Duitsland. Maar op donderdag waren ze erbij om de officiële training en veterinaire controle bij te wonen. Vrijdag begonnen de  teamwedstrijden en voorselecties voor de finale op zondag. Helaas heeft Tom het moeilijke besluit  moeten nemen om Alice terug te trekken voor zowel het individuele als voor het NL team wegens een knie blessure opgelopen op de trainingsdag, nu had het NL team maar drie teamleden ipv vier. Hierdoor moesten de drie overgebleven teamleden foutloos hun parkoersen lopen, er was geen plaats om een foutje weg te kunnen schrijven. Dit lukte helaas niet en het NL team is niet ver gekomen, dat was echt jammer want  een aantal jaren er voor had het NL team nog met  Alice in hun midst Zilver in Italië gehaald op het WK. Alice komt al vanaf 2009 voor Nederland uit en dit zou haar 7e WK worden. De voorkwalificatie voor de finales liep niet beter voor Nederland, niemand van de  resterende 7 NL lopers had zich vrijdag direct kunnen plaatsen en het NL team was in mineur.

Gelukkig keerde het tij op zaterdag alwaar Katja  zich met Ziva op het eerste jumping parkoers direct plaatse door een 2e plaats te lopen met een zinderend rondje, dit smaakte naar meer.

15FMBBtel2015-05-10 07.02.07_resize.jpgCaroline van Nimwegen was de beste Nederlander door mooi en beheerst geen diskwalificatie te lopen op haar  4 voorselectie rondes en Caroline met haar hond Rumba mochten ook op zondag in de Finales starten, de loopnummers werden geloot en Katja moest als 25e starten haar geluksnummer. Er liepen 63 honden de finales, de beste 10 per parkoers aangevuld met de beste handler overal van  het land.

Zondag Finaledag brak aan, Katja verkende het parkoers, keek naar een aantal van de andere lopers en trok zich terug in haar camper om er pas weer uit te komen 10 honden van te voren met haar hond Ziva, goed uitgerust  en scherp liepen zij een spetterende jumping parkoers, foutloos met bovendien de snelste tijd. De tijd was 30.45 sec. Deze prijs werd dankbaar in ontvangst genomen en de voorbereidingen op het laatste parkoers werden genomen. Weer verkennen en zich terug trekken, nu voor 50 hondjes, daar Katja de jumping gewonnen had moest zij als laatste starten op het agilty parkoers.

De lopers voor haar streden om die eerste plaats en wisselden zich steeds af door snelle tijden te lopen, de winnaar van het WK is een optelsom van de twee parkoers tijden,  door die snelle jumping had Ziva een maar een kleine tijdvoorsprong op de nrs. 2 en 3. Het werd stil op de tribune. Ziva en Katja betraden de ring, vlak daarvoor was de zon even achter een wolk gaan schuilen, een goed teken voor de insiders daar zij weten dat Ziva niet van warmte houdt. Een laatste aanwijzing van de coach en  zij starten deze finale ronde. Eerste hindernissen  iets voorzichtig nemend, en dan gewoon even zoals vanouds lekker een mooi vlot vloeiend rondje gelopen, het publiek hield de adem in, de supporters gilden het al uit  toen de  laatste hindernissen genomen werden en de ontlading bij de finish. Katja en Ziva hadden het weer geflikt, wederom de snelste tijd en foutloos en ook dit parkoers gewonnen. Haar tijd was 15FMBBtel2015-05-10 18.47.50.1_resize.jpg34.47 sec. Weer eerste, geen twijfel mogelijk, Katja en Ziva zijn Wereld Kampioen Agility FMBB. ( opgeteld was het voor  Ziva 64,92 seconden de nummer 2 had 66,41 sec en de nummer drie had 67,38 sec).

Later tijdens de grote prijsuitreiking klonk het Wilhelmus in het stadion en werd een traantje weggepinkt. De coach had een fles champagne mee genomen en deze werd dan door Katja vrolijk over de als derde geplaatste Zwitser Pascal Mauroux en  tweede geplaatste Fransman Sebastien Allerme uitgesproeid, waarna de Sebastien het resterende champagne inpikte en Katja daarmee een douche gaf.

Katja is enorm trots op haar mechelaar Ziva en hoopt uiteraard deze flow aan te houden, na in januari het grote internationale B.A.C.K gewonnen te hebben in Duitsland is zij zich nu voor de European Open aan het voorbereiden in Rieden Duitsland. Maar eerst loopt zij nog de World Agility Open die in Ermelo in het weekend van 14-17 mei gehouden wordt.

Video. FMBB WC Ziva an Katja

Prize giving ceremony Agility FMBB. Thank you Frank van Nimwegen

Jumping dogphoto with thanks to,  https://www.facebook.com/annaphoto.cz

nvbh logo transFMBB 2015 Písek Tsjechië 7 – 10 mei.

http://www.magagility.com/wp-content/uploads/2014/11/logo-fmbb15.jpg

Nederlands Agility WK TEAM 2015 for Tsjechie, klik hier;

Tom Stricker met Alice Dawn of Blazing Amber, NL Team.

Patricia Jongenelen  met Doumanjis Bravo Santos

Harrie Bovens met Dubion Maj.

Katja Slippens met Toxic Ziva Of Dark Brightness, NL Team

Caroline van Nimwegen met Chiara-Ananda Rumba, NL Team.

Margot Hoekstra met Dubion Mystique, NL Team

Wilma Steenbakkers met Joy Du Pacage Vert

Wilma Steenbakkers met Lambiek Du Pacage Vert

Coaches: Eugenie van Aalten en Leo Steenbakkers

Facebook pagina voor de FMBB 2015.

Benefietwedstrijd.

Site van de FMBB Pisek, Tsjechie

 

Op 21 maart werd er in Bemmel bij Hondenschool Lingewaard een leuke benefiet wedstrijd agility georganiseerd door de Lopers en Coaches waarbij de opbrengsten voor een deel van de reiskosten zullen bijdragen.

Alle honden zowel ras als rasloos mochten hieraan deelnemen.

lingewaard logoGesponsord door:

Ben At Work (zie ook onder aan bericht voor details.)

Hondeschool Lingewaard

slalom_exchannelwire-600x600.jpgDiergigant

Kinik

Just4Dogs

Royal Canin

Ben@Work ondersteunt het NVBH WK team!!
Tijdens de benefietwedstrijd op 21 maart was er een speciale loterij waarin een Scharnier Slalom t.w.v. € 325,- te winnen was. Elly Cufus ging met de prijs aan de haal, gefeliciteerd! De slalom is gemaakt van metalen strip en is makkelijk op te bergen. Deze slalomset is zeer geschikt voor het aanleren van de slalom.

Video kwalificaties voor 2015:

Tom en Alice Beste Belg Bokaal nr 2, 1e en 2e plaats nu 1e in klassement.

Tom en Alice beste belg Bokaal nr 1.

Katja en Ziva Beste Belg Bokaal 2, twee keer 1e plaats nu 3e in klassement.

2014 FMBB FINLAND. 20th World Championship FMBB

The event will take place at the Tuusula Sports Center, located at Kilpailutie, 04300 Tuusula. 26.mei tm 1 juni.2014Slideshow-iso-etusivu-logo.jpg

WK Deelnemers voor Finland 2014,

14FMBBteam.jpg


Margot Hoekstra met Mystique, Beste Belg 2013, Team en Individueel.
Katja Slippens met Toxic Ziva, Team en Individueel.

Harrie Bovens met Maj, Team en Individueel.

Wilma steenbakkers met Joy, Team en Individueel.

Frank van Nimwegen met Nyo, Individueel.

Caroline van NImwegen met Rumba, Individueel.

Coach is Eugenie van Aalten.

Wilma Steenbakkers met Kathie, Tom Stricker met Alice, Dimphy Gerritsma met Kelly en Ron van Zanten met Gitta en Eshley hebben zich geplaatst voor het WK maar zien af van Deelname.Harrie Bovens met Maj,
Ron van Zanten met Gitta,
Wilma Steenbakkers met Joy,
Frank van Nimwegen met Nyo,
Coach Eugenie van Eugenie van Aalten,

Harrie Bovens met Maj,
Ron van Zanten met Gitta,
Wilma Steenbakkers met Joy,
Frank van Nimwegen met Nyo,
Coach Eugenie van Eugenie van Aalten,

Tom Stricker en Dimphy Gerritsen waren geplaatst maar hebben besloten om niet mee naar Finland te gaan.

logo_rc_gr2.gifOp 22 maart is er bij Speed in Almere een leuke benefietwedstrijd gehouden .

De prijzentafel van de benefiet werden gesponsord door Royal Canin,

Alles over de benefiet en de  team voor het WK is hier te volgen, FB pagina, WK Belgische Herders.

De opbrengst van deze wedstrijd is voor de WK Deelnemers en coach  als bijdrage in de kosten voor Finland.

 14NVBHbenefietDSC_0037.jpg     14NVBHbenefietIMG_0644.jpg  14NVBHbenefietIMG_0760.jpg         14NVBHbenefietIMG_0765.jpg

Video. Selectie wedstrijden voor WK 2014,

Tom en Alice bij NVBH WK BABIAB 3 voor FMBB, 1e en 3e plaats.

Katja en Ziva bij NVBH WK BABIAB 3 voor FMBB, 1e plaats J.

Katja en Ziva bij de BABIAB 2, voor FMBB, 1e plaats J.

Ziva NVBH selectie BABIAB 1 voor de FMBB 2014.

LogoDogsport Magazine: Meer video’s ook hier van Koper.

Ook foto’s

Foto’s Blazing Amber

 

Video; Team Runs Netherlands

Jumping 1 selection for finals, Alice 3e and Agility 1 selection for Finals, Ziva 2e  Agility 2 selection for finals, Alice 5e

20130505113852-2e788901-me.jpgVideo; Finals, Alice and Ziva

Video; Germany, Finals Alice and Ziva

20130505113910-31f410c1-me.jpg

Foto’s, ook van de uitslagen

 Dogsport magazine with more video and results

13FMBBeos054cr.jpgFMBB 2013 FINAL Results

1 MARJE PIIROJA & FROSTY FOREST ZETA PRIME (Estonia)  

2 Juha Orenius & Ninja (Finland)  

3 Elke Mauws & Flo Simply Divine (Belgium)  

4 Gabriela Kühn & Bayoda-Miss la rue du soleil (Germany)  

5 Iida Vakkuri & Gem Simply Divine (Finland) 

6 Pavla Vorlová & Kara Nica Z Kovárny (Czech Republic)

7 Irène Mauroux & Adrenaline de tizin Tychka (Switzerland)

8 Christoph Charrière & Orage de la Videmanette --> Relax (Switzerland)

9 Katja Slippens & Toxic Ziva of Dark Brightness (Netherlands)

10 Kim Kurkinen Finn Noir Gimi-R (Finland)

12 Ron van Zanten & Jina Langi Ni Eshley

15 Dick Bleker & Kondor Du Package Vert

20 Wilma Steenbakkers & Kathie du Package Vert

23 Katja Slippens & Alice Dawn of Blazing Amber

Team NL

3e plaats Jumping

9e plaats Agility

Total klassement 7e van de 19 landen teams.

12 Ron van Zanten met Jina Langi Ni Eshley, Tervuerense
15 Dick Bleker met Kondor du Pacage Vert, Groenendaeler
20 Wilma Steenbakkers met Kathie du Pacage Vert, Groenendaeler. 12 Ron van Zanten met Jina Langi Ni Eshley, Tervuerense
15 Dick Bleker met Kondor du Pacage Vert, Groenendaeler
20 Wilma Steenbakkers met Kathie du Pacage Vert, Groenendaeler.
Dit was het weer voor 2013.12 Ron van Zanten met Jina Langi Ni Eshley, Tervuerense
15 Dick Bleker met Kondor du Pacage Vert, Groenendaeler
20 Wilma Steenbakkers met Kathie du Pacage Vert, Groenendaeler.
Dit was het weer voor 2013.

Facebook pagina: https://www.facebook.com/groups/WKbelgischeHerders/

De site van de FMBB zelf: FMBB agility 2013

Logo FMBB Word Championship Belgian Shepherds Slovenië

13NVBHbenefietwedstr217.jpg

2 t/m 5 mei

Deelnemers aan het WK voor Belgische Herders 2013 zijn:

Wilma Steenbakkers met Joy, tevens Beste Belg 2012. team

Margot Hoekstra met Mystique, team

Dick Bleker met Onyx

Katja Slippens met Toxic Ziva, team

Katja Slippens met Alice Dawn

Ron van Zanten met Eshley, team

Patricia Jongenelen met Santos

Wilma Steenbakkers met Kathie

Video’s van WK Selectie Katja met Alice en Ziva

De laatste 3e selectie van Alice en Ziva WK Belgische Herders.

Side By Side Alice en Ziva Jumping 2e  selectie WK NVBH

Alice en Ziva’s drie mooie parkoersen NVBH 2 WK selectie

Alice en Ziva bij de WK 1 selectie Belgische Herders.

WK Deelnemers voorstelronde op de NVBH site Alice en Ziva.

Benefietwedstrijd ten behoeve van het WK-team van de NVBH

Video van de: Paashaas op de benefiet loopt met Ziva

Foto’s: Yannick Wouters,

Leen Vroegop

Anita Metselaar

Tom en Katja


Website NVBH: www.nvbh.eu

Website van Speed: http://www.speed-almere.nl/

Facebook evenement: https://www.facebook.com/events/calendar#!/events/310840619021615/

HerderRTV Almere,  Benefiet wedstrijd voor deelnemers WK Belgische Herders

Gepubliceerd op: zaterdag 23 maart 2013

Op 31 maart, eerste paasdag, wordt op het terrein van Speed Almere op de Weteringweg 5 in Almere een benefietwedstrijd behendigheid gehouden ten bate van de deelnemers aan het Wereld Kampioenschap voor Belgische Herders Agility ( ook wel behendigheid genoemd) gehouden van 30 april tm 5 mei in Koper Slovenië.
Het beloofd een hele leuke dag te worden met ruim 150 deelnemende honden en hun baasjes.

Zij lopen in diverse hoogte classes ieder 3 verschillende parkoersen, de opbrengt van deze wedstrijd is een tegemoetkoming in de reiskosten van de WK Deelnemers. Het wordt door en voor deze deelnemers georganiseerd.

Er komen een paar verschillende hondenkraampjes, er is een leuke tombola en de hele dag zie je alle soorten honden, ras en rasloos, groot en klein met hun handler jong en oud plezier hebben met behendigheid. Kom gerust gezellig een kijkje nemen.

De deelnemers aan dit WK bestaan uit:

Katja Slippens uit Almere, zij heeft zich met haar 6 jarige Mechelse Herder teefje Alice- Dawn of Blazing Amber en haar 2 jarige jonge Mechelse Herder teef Toxic- Ziva of Dark Brightness weten te plaatsen.

Wilma Steenbakkers met Kathie en Joy, Beste Belg 2012, Margot Hoekstra met Mystique, Dick Bleker met Onyx, Ron van Zanten met Eshley en Patricia Jongenelen met Santos.

Het Wereld Kampioenschap in Slovenië is een groot internationaal toernooi met ongeveer 300-400 deelnemers van over de gehele wereld met diverse disciplines zoals IPO, Mondioring, Show, Obedience, en Agility. http://www.fmbb2013.si/

Vorig jaar is het Nederlands Behendigheids team 2e geworden op deze Wereld Kampioenschap en dit jaar gaan zij voor verbetering van dit resultaat.

De Almeerse deelnemer:

Katja heeft in 2012 met Alice- Dawn een heel goed jaar gehad, zij heeft o.a. de WK Belgische Herders ( FMBB) in Italië gelopen en de finale gehaald, met het team zijn zij voor Nederland tweede geworden, zij heeft de European Open gelopen in Zweden, heeft op het WK van de FCI in Tsjechië gelopen voor team en individueel en is 7e in het totaal klassement van de hoogste wedstrijd klasse geworden.

Katja Slippens heeft dit jaar ook met haar jonge Mechelse Herder “Toxic- Ziva” goede resultaten behaald in de Agility.

Ziva is zeer snel van de tweede naar de derde klasse gepromoveerd, vorig jaar had zij zich ook in het klassering van de WK selectie Belgische Herders gelopen maar mocht niet mee naar Italië omdat zij nog tweede klasse was. Zij heeft ook de European Open in Zweden gelopen, een groot internationaal toernooi.

Meer informatie, foto’s en video’s van deze mooie sport is te zien op : www.blazing-amber.nl

Facebook groep: https://www.facebook.com/groups/434301199972674

Persbericht.

“Katja Slippens naar WK Belgische Herders 2013 met haar twee Mechelse Herders”

Katja Slippens uit Almere heeft zich weer met haar 6 jarige Mechelse Herder teefje Alice- Dawn of Blazing Amber en haar 2 jarige jonge Mechelse Herder teef Toxic- Ziva of Dark Brightness weten te plaatsen voor het Wereld Kampioenschap Agility voor Belgische Herders ( FMBB) die in Koper, Slovenië wordt gehouden in mei 2013.

Dit is een groot internationaal toernooi met ongeveer 300-400 deelnemers van over de hele wereld met diverse disciplines zoals  IPO, Mondioring, Show, Obedience,  en Agility. http://www.fmbb2013.si

Na drie selectiewedstrijden georganiseerd door de Nederlandse Vereniging Belgische Herders is de beslissing gevallen, van de 8 deelnemers zijn Alice- Dawn en Toxic Ziva weer van de party.

Verder gaan Wilma Steenbakkers met Kathie en Joy, Beste Belg 2012, Margot Hoekstra met Mystique, Dick Bleker met Onyx, Ron van Zanten met Eshley en Patricia Jongenelen met Santos mee. Op 31 Maart zal er een benefiet wedstrijd bij hondenclub Speed in Almere georganiseerd worden voor en door de deelnemers.

12NVBHteam2013.JPG 

Katja heeft in 2012 met Alice- Dawn een heel goed jaar gehad, zij heeft o.a. de WK Belgische Herders ( FMBB) in Italië gelopen en de finale gehaald, met het team zijn zij voor Nederland tweede geworden, zij heeft de European Open gelopen in Zweden, heeft op het WK van de FCI in Tsjechië gelopen voor team en individueel en is 7e  in het totaal klassement van de hoogste wedstrijd klasse geworden.

Katja Slippens heeft dit jaar ook met haar jonge Mechelse Herder “Toxic- Ziva” goede resultaten behaald in de Agility.

Ziva is zeer snel van de tweede naar de derde klasse gepromoveerd, vorig jaar had zij zich ook in het klassering van de WK selectie Belgische Herders gelopen maar mocht niet mee naar Italië omdat zij nog tweede klasse was. Zij heeft ook de European Open in Zweden gelopen, een groot internationaal toernooi.

1 256_resize.jpg2012  Video en foto’s

Katja en Alice bij de Finale van de WK Belgische Herders, FMBB 2012.

Katja en Alice op het WK voor Belgische herders FMBB Italy,

Tom en Franny op het WK Belgische Herders FMBB Italy

Team NL bij de WK Belgische Herders.

Foto's van WK op Picasa door Harrie

Foto’s van het WK Katja Slippens, op Mijn Album

Foto’s van de training van Frank en Margot.

pootjebutton.gif Foto’s Training van de NVBH WK Team voor het FMBB, WK 2012 in Italië

WK 2012 dag 9 - 8 mei  Dit dagelijkse verslag komt van de Blog van Harrie Bovens.

http://1.bp.blogspot.com/-rHhoRyf7EFM/T6bHTM2dooI/AAAAAAAAJc4/bPLDhzUnGos/s400/IMG_3886.JPG
Vanuit Zwitserland naar Culemborg. Onderweg veel zon, in Culemborg regen. Veel wegwerkzaamheden, maar geen ernstige file. Goed aangekomen.
Nu nog even wat weetjes en bloopers verzamelt:

http://3.bp.blogspot.com/-oHlQK4O41hU/T6gMCe9ni7I/AAAAAAAAJh8/0-P0pXX1dgQ/s320/IMG_3863.JPGWK 2012 dag 8 - 7 mei


Gisterenavond gezamenlijk het WK afgesloten met een toespraak van coach Leo in de geest van het WK, kort en bondig. Vandaag de thuisreis. Rustig om 9:00 uur onderweg naar het hotel Defanti in Zwitserland, dat we ook op de heenreis geboekt hadden. Onderweg nog een file gehad wegens een uitgebrande auto. Vanuit de regen naar de zon gereden. Om 18:00 uur aangekomen. Een van de teamleden heeft nog uitgebreid Rome gezien (was geen stadstour). Nu eerst wat drinken en op nog een paar andere teamleden wachten. Daarna eten en nog nagenieten van WK en morgen weer verder.
Lavorgo:

WK 2012 dag 7 - 6 mei

Vandaag de dag van de individuele http://2.bp.blogspot.com/-hJIleMGDW08/T6bG8fjNDFI/AAAAAAAAJc4/8wuRXGOdZ6o/s400/IMG_3845.JPGfinales. Nederland had twee troeven in handen, Katja & Alice en Jurgen & Noël. De jumping was als eerste aan de beurt. Alice ging 3/4 parcours goed en tikte toen bij een scherpe draai een latje. Noël liep zo mogelijk nog iets strakker en tikte bij dezelfde sprong als Alice tegen de zijkant van het hekje aan waardoor de lat viel. Grote teleurstelling, de kans op een podiumplek was verkeken. Beiden herpakten zich en begonnen gemotiveerd aan het vast parcours. Katja liep als eerste vlak voor Jurgen. Beiden zeer secuur handeled en de hond op tempo houdend. De resultaten zijn bekend, beiden foutlooss met Jurgen op de 1e plaats en Katja op de 2e plaats van dit parcours. In de totaalstand eindigden ze 18e (Jurgen) en 19e (Katja). Op dit WK zijn er mooie rondjes weg gezet. Nederland doet individueel goed mee.
Wat het team betreft die hebben natuurlijk een geweldige prestatie geleverd met hun 2e plaats. Met de huldiging vandaag op het podium voor de tribune kwam deze prestatie pas echt tot zijn recht. Kippenvel en de nodige emoties bij de 4 landenteamspelers (Katja, Theo, Frank en Ron) zowel als bij de toeschouwers. Prachtig moment. Margot, die met een knieblessure uitgevallen is, had er uiteraard ook graag bij geweest, maar genoot ook van de victorie van de teamgenoten.
Terugkijkend op dit toernooi moet ik zeggen dat er de nodige teleurstellingen zijn geweest, met name het lage aantal combinaties in de finale, maar dat de podiumplek van het landenteam dit ruimschoots compenseert. We gaan morgen met een goed gevoel huiswaarts.

WK 2012 dag 6 - 5 mei

http://4.bp.blogspot.com/-npW7b24kb0s/T6VuYIF9FYI/AAAAAAAAJcc/J6YW9aJd964/s400/IMG_3670.JPGIndividueel ging het vandaag niet echt naar wens. Buiten de beste van het land (Katja & Alice) heeft zich naast Jurgen & Noël niemand meer op eigen kracht geplaatst voor de finale. Ron zat er op het laatste parcours heel dicht bij, maar kwam net te kort. Op zich liep iedereen heel gemotiveerd en gedreven en ging er niet eens zo gek veel mis, een uitzondering daar gelaten. Maar 1 latje in een rondje is gauw gevallen. We hebben weliswaar weinig deelnemers aan de finales morgen, maar het zijn wel 2 kanonnen. Op het einde van de dag mocht het team aantreden voor het vast parcours. Na de dumping van gisteren stond het landenteam van Nederland op een bemoedigende 2e plaats achter Tsjechië. Nu ging het erom deze plek vast te houden, dan wel te verbeteren. Na 3 Engelse lopers, terwijl iedereen de 4e Engelsman verwachtte (loopse hond), was Nederland aan de beurt. Katja moest sneller dan verwacht aantreden, wat toch wat stress gaf. Katja & Alice liepen na, op het gooien van de lat van de 2e sprong een prima rondje. Theo en Kenhet waren aan de beurt. Helemaal foutloos tot hindernis 19 , lat er af. Frank & Pirèz als derde combinatie liepen eveneens een zeer goed rondje, maar ook hier was lat 2 er af. Tenslotte waren Ron & Gitta degenen die als laatsten, met de druk voor Ron van 3 fouten, moesten starten. Ze kweten zich uitstekend van hun taak en bleven foutloos. Na een snelle telling kwamen we uit op een 2e plaats, een plek die bevestigd werd door de officiële uitslag. 1. Engeland en 2. NEDERLAND. Morgen vindt de huldiging tijdens de sluitingsceremnie plaats. Een voortreffelijke prestatie, de eerste podiumplaek na die van Patrick Thunders & Arco in Hongarije, 6 jaar geleden. Hopelijk smaakt deze podiumplek naar meer voor de individuele lopers. Ik wens Katja en Jurgen morgen beiden een voortreffelijke dag toe.
O ja, de meeste foto's zijn gemaakt door Rita Hoogerwerf. Zij heeft zich zeer snel gewend aan haar rol als fotografe en is een echte paparazzi geworden. (klik op het roulerende fotootje links boven in deze blog).

WK 2012 dag 5 - 4 mei

http://2.bp.blogspot.com/-x9GsEDtKoEM/T6Qb5uL3x-I/AAAAAAAAJag/YkqaXRtKqoU/s400/IMG_3566.JPGVandag ging het voor het echie. Als eerste een JP, subliem gelopen door Jurgen, die als 1e wist te eindigen en dus al zeker is van een finaleplaats. Prachtige prestatie. De andere combinaties liepen ook goed, maar met een laatje schiet het niet op. Vervolgens komt het VP en is het beeld hetzelfde. Er wordt goed gelopen, maar net die ene fout. Als laatste was het landenteam aan de beurt. Margot, waarover zometeen iets meer, & Mystique waren vervangen door Ron & Gitta. Op eerste instantie teleurstellend met 2 parcoursen met 1 fout en 2 parcoursen foutloos. Uiteindelijk was deze prestatie goed voor een 2e plaats. Een hele mooie uitgangspositie voor een podiumplek. Zoals velen waarschijnlijk al weten heb ik na de jumping niets meer gezien. In de jumping kreeg Margot zwaar last van een knie. Voor de zekerheid zijn we naar een EHBO in een ziekenhuis in Rome geweest. Ook een ervaring op zich. Heel vriendelijke mensen, maar alles wel behoorlijk chaotisch voor mij. Margot heeft besloten om het advies van de EHBO-arts op te volgen en gaat niet meer lopen; ze trekt zich terug uit het WK. Een andere afloop dan ze zich voorgesteld heeft. We zullen haar als loper missen. Morgen is het weer business as usual, dus weer zo snel als mogelijk de uitslagen op twitter.

WK 2012 dag 4 - 3 mei

Vandaag de training gevolgd door de veterinaire keuring. Zonder problemen doorlopen. Mystique van Margot werd wel nog als loopse hond aangemerkt, iets dat consequenties heeft voor de loopvolgorde. Loopse teven starten namelijk elk http://2.bp.blogspot.com/-YiUp30Ur-k4/T6LiKp6c3EI/AAAAAAAAJU0/_xdEpt3fhRA/s400/IMG_3402.JPGparcours én ook bij de teamwedstrijden als allerlaatste.
De startnummervolgorde voor de Nederlandse deelnemers is:
      1 Jurgen & Noël
     18 Theo & Kenhet
     47 Tom & Franny
     66 Dimphy & Kelly
     74 Frank & Pirèz
     77 Katja & Alice
     79 Ron & Gitta
     241 Margot & Mystique
De agility wordt in 4 groepen opgedeeld. Zo wordt er verkend en gelopen. Per parcours wordt er een groep doorgeschoven qua verkennen en lopen:
     groep 1: 1-26
     groep 2: 27-52 (hierin verkend Margot)
     groep 3: 53-78
     groep 4: 79-105
Verder was van belang dat nog niet alle nieuwe FCI regels gevolg werden en met name de 15 seconden regel bij start wordt nu nog niet gebruikt.
Ook is de landenteamvolgorde getrokken:
     01 Engeland
     02 Oostenrijk
     03 Venezuela
     04 Spanje
     05 Nederland
     06 USA
     07 Duitsland
     08 Belgë
     09 Hongarije
     10 Zweden
     11 Zwitserland
     12 Tsjechië
     13 Italië
     14 Frankrijk
     15 Rusland
     16 Finland
     17 Noorwegen
     18 Denemarken
     19 Slovenië
Dit is een technisch verhaal geworden. Morgen gaat het spel echt van start. Ik wens de deelnemers heel veel succes toe.

WK 2012 dag 3 - 2 mei

's Ochtends een Italiaans ontbijt, neem ik aan. Was niet wat ik er van verwachtte. Na ontbijt is de bus van Margot schoon gemaakt; kinderen hadden deze smerig gemaakt. Daarna na een ontspannen zit naar het veld. De eerder aangekomen teamleden wisten de weg, http://3.bp.blogspot.com/-6StFshTCQBc/T6Ft7K4HddI/AAAAAAAAJS4/iMhlXaIus-w/s400/IMG_3341.JPGiets dat hier in de omgeving een prettig iets is. Het veld ligt er keurig bij. Agility en obedience velden liggen aan de voorkant. Parkeren kan vlakbij, kost wel € 5,00 per dag, ook voor deelnemers. Het weer is zonnig. WIFI is ter plekke aanwezig, maar functioneert niet altijd (zacht uitgedrukt). Leo en Harrie hebben de deelnemerspullen opgehaald.

De nummers van het Nederlands team zijn:
     69 Katja Slippens met Alice-Dawn of Blazing Amber
     70 Margot Hoekstra met Dubion Mystique
     71 Theo Panen met Kenhet Yoyo van Rooverehof
     72 Frank van Nimwegen met Chiara-Ananda Pirèz
     73 Ron van Zanten met Gitta Lady v.d. Ollandse Werf
     74 Tom Stricker met Françoise le Serviteur Puissant
     75 Dimphy Gerritsma met Kelly Yoyo van Rooverehof
     76 Jurgen van den Boom met Noël Yoyo van Rooverehof

De openingsceremonie was op zijn Italiaans. De borden met landennamen werden ter plekke nog aan palen geniet. Een loopvolgorde was tevoren niet uitgegeven. De ceremonie was lekker kort, zonnetje scheen volop.
De planning voor morgen is om de loopvolgorde te bepalen / loten door de coaches. Daarna de training gevolgd door de veterinaire keuring. Rond 1 uur is het Nederlandse team dan klaar en kunnen ze zich voorbereiden op de start van de wedstrijden op vrijdag.
Kamp Holland in opbouw:

http://3.bp.blogspot.com/-JN9OrOhML2Y/T6Aeyu7i00I/AAAAAAAAJSU/go7i2UDr_so/s400/IMG_3328.JPG

WK 2012 dag 2 - 1 mei

's Ochtends na het ontbijt vertrokken in het overnachtingshotel. Onderweg tijdens hevige regen op de snelweg (in Zwitserland) stopte opeens de ruitenwissers van de bus van Margot ermee. Auto op de vluchtstrook, wat gerommeld en ruitenwissers deden het weer. Even later zelfde probleem; bij de eerste de beste gelegenheid gestopt voor een nadere inspectie. Niets gevonden, ruitenwissers niet meer op dubbele snelheid laten wissen en alles bleef goed gaan. Bij het opgaan van de Autoroute del Sole is het wijs en in elk geval goedkoper om een kaartje mee te nemen ook al gaan de slagbomen zo maar open, zo is inmiddels de ervaring van een paar teamleden. De benadering van het hotel in Italië was ook een avontuur op zich. Door enge straatjes van hele oude dorpen en zeer slechte wegen met forse gaten (niet verwacht in Italië). Hotel Polentone blijkt op een heuvel te liggen. Slechte 3G verbinding, maar wel WIFI in lobby, die het echter helaas niet altijd doet. Het hotel ziet er leuk uit, de kamers liggen in een apart gebouw los van het grote restaurantgedeelte. Opvallend: slechts 1 stopcontact en dat op de badkamer. Iedereen is aanwezig. Morgen gaan we het wedstrijdterrein inspecteren en Hollanddorp inrichten. 's Avonds om 5 uur is dan de openingsceremonie. P.S. Weten jullie dat Theo dol is op grapefruitijs (not).
Op de foto het gebouw waar het team op de onderste verdieping residentie houdt.

36582_415525445132023_100000237146355_1462761_74008592_n.jpg  150722_2720779597399_1794349395_1630497_1682300146_n.jpg Alice….Tom en Franny150792_2719859294392_1794349395_1629868_603962550_n.jpg  561181_2719845174039_1794349395_1629839_883818111_n.jpg Alice… FrannyIMG_3411.JPG  IMG_3442.JPG Tom en Franny… Alice, Katja, Franny en TomIMG_3503.JPG  IMG_3845.JPG Team NL 2nd Place

The World Championship 2012 from 3 to 6 May 2012.

The location is "Rocca Priora” (Rome) the 18th FMBB World Championship website.
From 3 May 2012 until 6 May 2012.  Location: Centro Federale Sport Equestri - Pratoni del Vivaro - Rocca Priora (ROMA) - Italy


On this site you will find all information concerning the organization Blog Harriebo, Belgen update   FMBB World Championship Belgian Shepherds Italy 2012

Benefietwedstrijd NVBH WK-team 31 maart .

Benefietwedstrijd ten behoeve van het WK-team van de NVBH

Op 4 maart heeft het WK team bij de VRAS in Rottedam getraind, Coach Leo heeft bekend gemaakt wie er in het landenteam mogen starten:  Margot, Theo, Frank en Katja.

 pootjebutton.gif Foto’s Training van de NVBH WK Team voor het FMBB, WK 2012 in Italië

Eindstand Beste Belg in Agility 2011 Bron NVBH
tevens selectie FMBB wereldkampioenschap 2012

Katja Slippens heeft met Alice-Dawn de overall titel 'Beste Belg in Agility 2011' gewonnen. Ook vorig jaar was deze combinatie eerste. Tevens is zij met haar nieuwe hondje Toxic-Ziva 'Beste Belg in Agility 2011 in de 2de graad' geworden. Katja van harte gefeliciteerd en we weten nu wie we volgend jaar moeten verslaan.
Verder hebben zich acht combinaties geplaatst voor deelname aan het FMBB wereldkampioenschap van 3 t/m 6 mei 2012 in Rocca Priora (Rome) Italië. Rome is met 1600 km misschien en beetje ver, maar Italië is een prachtig vakantieland. Dus ben je in de buurt kom onze helden even aanmoedigen.

* Katja Slippens met Alice-Dawn of Blazing Amber
* Jurgen v.d. Boom met Noël-Yoyo van Rooverehof
* Ron van Zanten met Gitta-Lady van de Ollandse Werf
* Frank van Nimwegen met Chiara-Ananda Piréz
* Tom Stricker met Françoise le Serviteur Puissant
* Dimphy Gerritsma met Kelly-Yoyo van Rooverehof
* Theo Panen met Kenhet-Yoyo van Rooverehof
* Margot Hoekstra met Dubion Mystique

De coach die in 2012 de deelnemers zal begeleiden is Leo Steenbakkers.

Voor alle standen en getallen download onderstaande file (pdf):  Eindstand Beste Belg in Agility 2011