Home      Francoise    Video BB Bokaal, Franny 1e plaats VP

 

 

Beste Belg Bokaal 2008 NVBH Clubkampioen

 

Op 20 september 2008 was de 2e wedstrijd om de strijd voor de beste Belgische Herder in de Agility Bokaal, de beste Belg Bokaal in het kort en Clubkampioen Belgische Herders.

 

De vorige wedstrijd op 24 mei had ons in een goed uitgangspositie gebracht, We hadden twee keer een eerste plaats op het Vast parkoers bemachtigd en een 8e plaats door een flyer op de wip. We stonden nu tweede in het algemeen klassement achter Margot Hoekstra die 3 keer een 2e plaats had behaald.

 

We liepen de eerste vast parkoers van vandaag wel wat rommelig, ik had een oploop fout, en veel hoop op punten had ik niet maar wat bleek, er waren veel mensen zonder goed resultaat en ik kreeg nog 52 punten en Franny stond nog steeds tweede.

De jumping volgde, helaas daar niet veel meer geluk, nu twee weigeringen bij de paaltjes insteek ( dat doet ze anders nooit)  en daar krijg je helemaal geen punten meer voor. Maar wat bleek, weer stonden we tweede, blijkbaar was ons puntenvoorsprong voldoende om de rest nu nog achter ons te laten.

 

Het Vastparkoers werd in omgekeerde resultaten volgorde gelopen en Franny en ik startten dus als voor laatste, het werd nu wel erg spannend, als we nu niet goed liepen zouden we zeker geen kampioen worden.

Ik zette Franny bij de start en samen liepen we in moord tempo ons beslissende rondje, helemaal foutloos.

Margot Hoekstra die nog steeds op de eerste plaats stond moest haar positie gaan verdedigen en ook zij haalde alles uit de kast om goed, snel en foutloos samen met Aschra te lopen. Helaas tikte Aschra vlak voor de finish een latje.

 

Nu was het afwachten, wie zou de meeste punten hebben?

 

Ik ging maar Franny uitlopen en bij terugkomst werd ik gefeliciteerd, we hadden de VP gewonnen en ik keek eerst even goed naar de uitslaglijst voordat ik het durfde te geloven, Franny en ik waren Beste Belg 2008!

 

Drie eerste plaatsen, een  8e en een 7e plaats waren nodig om Beste Belg 2008 te worden.

 

Wij mogen ook mee naar de WK Belgische Herders in mei 2009 volgend jaar in Tsjechië, Joepie!!!      

 

Als prijs was er een wisselbeeld met twee Tervuerense herders en een hele leuke beker die als lijst dient. Beestenstickers heeft daar een mooie foto die zij te plaatse maakten in gedaan.

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s zijn gemaakt door Ted vd Knaap, bedankt.