of Blazing Amber

Agility  Agility

Zomer vakantie 2004.

 

We begonnen de zomer vakantie weer met een Agility weekend bij LIHOS in Genk, Belgie, het was ons vorig jaar zo goed bevallen dat we met nog meer Nederlanders aanwezig waren voor een gezellig weekend.

Op donderdag kwamen we bij LIHOS aan en mochten dit keer meteen het veld op om ons tentje op te zetten, langzaam aan kwamen ook de andere deelnemers van het weekend en werd het gezellig op het veld.

 

Vrijdag ochtend begonnen de workshops, ik ging dit keer alleen met Franny de workshops volgen omdat Kyra even niet zo goed sprong en daar ik niet wist waarom besloot ik haar rust te geven en geen workshops of wedstrijden te volgen met haar.

 

De eerst les was een jumping met paaltjes oefeningen, Franny was steeds net te snel voor mij en ik had moeite om de paaltjes achteruit te wisselen, na een pauze volgden de raakvlakken, daar ging alles redelijk goed en ik werd geadviseerd de raakvlakken te blijven oefenen zoals ik al deed, net voor de oploop een attentie roepen en stil staan.

Franny vind het fantastisch om zo snel mogelijk de oploop te nemen en wil liever geen tijd verliezen met domme dingen zoals je pootjes op een oploop zetten.

 

Later op de dag gingen we aan het werk met lichaams taal en korte draaien, dit vond ik de meest intressante oefening, ik zag dat Franny heel kort om een sprong heen kan draaien en ik meer met mijn lichaam moet richting geven.

S’Avonds aten we gezamenlijk met een heel groepje Nederlanders Bami en Nasi.

 

Zaterdag begonnen de wedstrijden met een Vast- parcours, gekeurd door Wilfried Claes en Ben Willemse, grappig om naar Belgie te komen om gekeurd te worden door een Nederlandse keumeester. Franny’s eerste buitenlandse wedstrijd en dan meteen in de tweede graad.

Ze werd 13e plaats met een raakvlak foutje, niet gek toch?

S’Middags liep ze de jumping en was foutloos, een 12e plaats.

 

Die avond was er een BBQ en Karaoke, je raadt het al, heel gezellig en de resultaten van zondag zijn er dan ook naar.

Een 34e plaats op het Vast –parcours met een fout en een disk op de jumping, nou moet ik zeggen dat de jumping heel pittig was en ik toch bijna het hele rondje foutloos was, nou ja op die fatale fout na dan.

Ik vond dat wel een uitdagend parcours en zou het zo weer proberen.

 

Nadat we klaar waren met de wedstrijden hebben we onze tent afgebroken, pannekoeken gegeten met de Nederlanders en zijn we vertrokken naar Oostenrijk.

We zijn s’ochtends aangekomen in het Zillertal, Tirol op camping Aufenveld, een hele grote camping met veel faciliteiten voor de kinderen zoals een halfpipe, zwem meertje, zwembad, westernfort met annimatie en Tiroler avonden.

Daar hebben we dan ook overdags Tristan, onze zoon achtergelaten zodat wij konden gaan wandelen in de bergen met de honden.

Zo is iedereen gelukkig, kind, honden en de baasjes.

We hebben veel geluk met het weer gehad, de zon scheen bijna elke dag met af en toe een regenbui of onweer s’nachts.

Kyra heeft veel gezwommen en we hebben geen gekke toeren uitgehaald zodat zij op en top zou zijn voor de aankomende wedstrijden in Duitsland, ze was namelijk geplaatst voor de weltcup in Emmendingen.

 

Op vrijdag zijn we vertrokken naar Emmendingen waar we s’middags aankwamen op ons tentje op te zetten op het veldje van de hondenclub.

Veel bekenden uit Nederland volgden al snel.

Zaterdag was een wedstrijd waar alle honden aan mee konden doen en Franny heeft daar een mooie jumping gelopen met maar één weigering op de paaltjes, ( ik had één rondje de tijd om te verkennen daar ik in de andere ring liep met Kyra en ik liep Franny bij de insteek van de paaltjes dan ook in de weg), ze is 10e geworden met een geweldige tijd ondanks de paaltjes opnieuw.

Het vast- parcours had Franny geen zin in en we liepen wel, als dat mogelijk zou zijn, 5 disks op.

 

Kyra liep een redelijk vast-parcours met één weigering maar ik had het idee dat ze niet helemaal goed sprong, dat werd dan ook bevestigd bij de jumping waar we voortijdig zijn gestopt, ze sprong door de sprongen heen ipv er overheen.

S’avonds was de “Hundler hok” een soort lopend buffet met lekker vlees en salades.

We zouden wel zien hoe het morgen zou gaan.

 

De Weltcup werd geopend met een parade en foto, Kyra leek goed te gaan helaas bij de start van de Jumping ging ze om de start sprong heen ( dat heb ik nog nooit meegemaakt) de rest van het parcours ging goed maar met één foutje kom je toch niet ver, 31e van de 54 deelnemers.

De volgende parcours was het Vast- Parcours, daar ging het weer mis, en sprong ze door de latten heen, we zijn dan ook weer gestopt, jammer, eerst maar naar de specialist als we weer thuis zijn.

Toch weer een fijne vakantie gehad,

Katja