of Blazing Amber

 

Homepage Home  

Zeeuws Vlaamse KC op 9 oktober 2005

 

Op 9 oktober was in Zeeuws Vlaanderen de laatste wedstrijd voor de B2 selectie, ik had Kyra voor de B2 en Franny voor de open klasse ingeschreven, we moesten weer erg vroeg opstaan zodat we er mooi op tijd voor een bakje warme chocolademelk zouden zijn.

 

We begonnen om 9 uur met het verkennen van het vast pakoers, deze keer moest ik hetzelfde parkoers verkennen voor twee verschillende honden, Franny liep namelijk in de open klasse hetzelfde parkoers als Kyra in de B2.

Eindelijk was Kyra aan de beurt, ze had een hoog nummer, alles ging goed tot de 17e hindernis, ik draaide te snel weg en Kyra sprong over de verkeerde hindernis, disk helaas.

De schade in het algemeen klassement viel gelukkig mee, ze was van 18e naar 20e plaats gezakt, toch maar op de jumping weer puntjes zien binnen te halen.

De openklasse volgde, Franny liep een mooi rondje waarbij het mij vooral ging om de raakvlakken, ik nam dan ook alle tijd om ze goed en zorgvuldig te nemen.

Groot was dan ook mijn verbazing toen bleek dat ze 2e was geworden, leuk meegenomen.

 

Het veld werd omgebouwd voor de jumping en we mochten weer verkennen, gelukkig geen moeilijke start zodat het met Kyra geen stress start zou gaan worden, Kyra duld namelijk geen afstandstart, ze vertrekt dan meteen en dan hol je achter haar aan in de hoop het verder in het parkoers op te kunnen lossen wat meestal resulteert in een disk, ze gaat dan gokken welke hindernissen ze moet nemen.

Kyra luisterde geweldig en had een foutloos rondje, we waren erg blij. De uitslagen werden opgehangen en Kyra werd 14e ze kreeg weer punten erbij en was 17e in het algemeen klassement, aangezien de eerste 25 honden door gingen naar de C klasse is Kyra dan ook gepromoveerd naar de C.

Franny mocht aan de start, en ook weer een foutloos rondje waar hier en daar nog tijd was te winnen, ze werd 3e in de open klasse.

Zeeuw Vlaamse KC 9 oktober 2005

Hierna volgde het spel, Power en speed geheten, je moest eerst een raakvlak parkoersje afleggen zonder tijdwaarneming, had je een fout moest je meteen het veld verlaten, was hij nog foutloos mocht je door met het jumping gedeelte en ging de tijd lopen.

 Het bleek erg moeilijk en velen moeten al snel het veld ruimen na een foutje in de Power gedeelte.

 Kyra kwam door het power gedeelte heen en mocht door naar de speed, helaas raakte ik de weg kwijt en we kregen alsnog een disk.

 Franny maakte een fout in het power gedeelte en mocht meteen van het veld af, helaas.

Na de prijs uitreiking waar Franny twee rozetten kreeg en een zak voer gingen we weer richting huis, ik ben blij dat ik niet hoefde te rijden, ik was er te moe voor geweest na zo’n dag.

Ik ben trots op mijn hondjes die toch maar elke keer hun best doen om samen met mij een leuke dag te hebben.

Van de jumping heb ik foto’s gemaakt en de video’s van Franny en Kyra staan ook op de video pagina voor wie het leuk vind om ze te bekijken.

Homepage Naar video pagina