Agility  Agility

 

of Blazing Amber

 

KC Zaanstreek- IJmond 15 mei 2004

 

Het is weer eindelijk mooi weer in Nederland.

We staan weer vroeg op en genieten van mooie ochtend luchten aan de horizon.

We zijn op weg naar KC Zaanstreek- IJmond waar Franny weer drie rondjes mag lopen over verschillende Parkoersen.

Merlin, een Australian Shepherd mag vandaag zijn eerste wedstrijd met mij lopen, zijn handler is onverwachts geblesseerd geraakt aan haar knie.

We hebben een rustig plekje in de schaduw waar de honden kunnen liggen tijden het wachten op hun beurt.

Het eerste rondje is het spel zoals zo vaak bij de A klasse, je moet dit keer opgeven hoeveel sprongen je denkt te kunnen doen binnen de tijd en foutloos, voor Franny gok ik het op eentje na goed en we worden met spel 3e.

Dan mag ik met Merlin lopen, best spannend, hij kent mijn handling niet ik heb nog maar een keer gelopen met hem tijdens een korte training, we hebben veel lol samen, helaas heb ik het goede aantal niet op gegeven en we hebben dan ook geen prijs.

Dan volgt het belangrijke moment van de dag,

het vast- parcours. Franny start en we gaan dan ook erg lekker, helaas krijgt zij een weigering voor de tunnel ingang, ze draait om haar as heen voordat ze de ingang neemt, de weigering wordt bij menig toeschouwer als onterecht beschouwd maar er is niets aan te doen, geen U tje, volgende keer beter, ze liep geweldig goed en krijgt steeds meer vertrouwen in het lopen op verschillende parkoersen we zijn 7e geworden, de eerst volgende met 1 fout, er waren 6 foutloze rondjes die dag.

 

Dan volgt Merlin, helaas houd ik teveel afstand van hem en steun ik hem niet voldoende, hij krijgt een disk omdat ik de paaltjes laat voor wat ze zijn.

Later op de dag hebben we de jumping, ik start met Merlin, steun hem veel, hij heeft er zin in en wordt zelfs 5e.

Dan met Franny de jumping, ze gaat zo geweldig snel en vloeiend en ik heb even mijn lichaam naar de verkeerde sprong, voordat ik het kan voorkomen vliegt Franny er in een soepele vlucht overheen, disk.

 

Het wachten op de prijsuitreiking duurde lang, gelukkig was het geweldig weer, we zijn dan ook heel tevreden huiswaarts gekeerd.