of Blazing Amber

 

Homepage Home      Agility pagina         Video 1e VP           

 

Winner 2005 4 december in de RAI Amsterdam

 

Op 3 en 4 december werd in de RAI de winner gehouden, op zondag 4 december werd ook de behendigheids wedstrijd gelopen voor de CACIAG.

Ik had mij met Franny ingeschreven en wij waren dan ook van plan voor foutloze rondjes te gaan.

 

’s Ochtends stonden wij al vroeg voor de deur van de RAI om eerst een veterinaire keuring te krijgen om vervolgens ons plekje achter de tribune op te zoeken zodat Franny in haar bench een rustig plekje zou hebben tussen de wedstrijden door.

Er zouden twee vast- parkoersen gelopen moeten worden, diegene die ze als optelsom won kreeg de CACIAG toegekend.

Wij hadden niet het idee daarin een kans te hebben, wij hebben namelijk nog niet zoveel ervaring en zeker niet op spekglad tapijt, want dat lag er, het leek wel of de honden op het ijs probeerden te rennen, zo glad was het.

Na een beetje ingesprongen te hebben in een nabijgelegen ring bleek al snel dat het dan ook veel gladder was als aanvankelijk al gedacht.

 

Eerst liepen de smal en medium hondjes hun eerste rondje en je kon al duidelijk zien dat zelfs zij last van het gladde tapijt hadden.

Het verkennen voor de large begon en ik prentte mijzelf dan ook in dat dit heel anders gehandeld zou moeten worden als op het gras, waar ik haar lekker voor mij uit kan laten werken, hier moest ik goed blijven steunen en aangezien ik waarschijnlijk sneller als Franny zou kunnen rondkomen moest ik proberen niet voor haar uit te gaan lopen.

 

Wij waren dan eindelijk aan de beurt, de start had gelukkig al meteen onzere eerste lastige obstakel, de schutting, dit betekende dat ik in ieder geval bij de raakvlakken kon zijn en deze gingen dan ook goed, het juiste gat van de tunnel volgde, dan een sprong naar de wip, weer alle raakvlakken goed, een gemene bocht waar al menig hondje uit gevlogen was door de gladheid en dan snelheid minderen om niet de palen uit te schieten, dit alles ging tot nu toe goed, Franny dacht zelfs dat we niet de paaltjes moeten hebben maar de tunnel er rechts naast en ik kon haar daar net op tijd weghalen wat resulteerde in ….niet te snel de paaltjes uitschieten, een geluk bij een ongeluk dus. Dan na de paaltjes de kattenloop, hier ook weer alle raakvlakken goed gehaald en dan een scherpe bocht naar die tunnel van net, dan een rechte lijn naar de slurf, en achter haar blijven voor de lastige bocht naar de finish, ik dacht bijna dat ze die niet zou redden maar het lukte en we waren foutloos rondgekomen, geweldig was dat.

 

Nu maar wachten hoe we er voor stonden nog twintig hondjes te gaan, Patrick Tunders liep met zijn mechelaar Arco ook een foutloos rondje en super snel, hij had onze tijd ruim geklopt. In totaal waren er 5 hondjes foutloos rondgekomen van de 42, één en twee een mechelaar Arco en Franny, op 3 een Bearded collie, dan op 4 een Tervuerense  en op 5 een Groenendaler, wij stonden tot nu toe dus op de tweede plaats. Zeer onverwacht.

  Filmpje van dit rondje.

 

Na een lange tijd, de smal en de medium liepen weer hun tweede rondje, mochten we weer verkennen, ietwat zenuwachtig liep ik mijn verkenningsrondjes in acht houdend dat ik haar goed moest blijven steunen, hier een foutloos rondje lopen zou hoogst waarschijnlijk een podium plaats kunnen opleveren, dat geeft wel wart extra spanning hoor.

Wij moesten als één na laatste lopen, in omgekeerde eindstand volgorde dus, dat was dan ook extra lang wachten, nr. 5 liep foutloos, nr. 4 raakte op het laatste toestel, de lat en had een foutje, nr. 3 liep foutloos, en nu ik nog.

 

De start ging goed, de wip en de kattenloop raakvlakken gingen goed, na de katten loop ging het helaas mis, doordat ik Franny een zodanig grote sprong zag nemen door wellicht mijn te hoge snelheid en zij al naar de volgende sprong in lijn dreigde te gaan draaide ik te snel, terwijl ik haar riep naar rechts, uit haar concentratie door mij gebracht raakte ze de lat, die viel, hierdoor kon zij nooit meer de volgende sprong goed halen en die lat viel ook, het was nu helaas SOEP, mijn concentratie was ook weg en ik wees haar de slurf aan, het verkeerde toestel dus, we hadden een disk, jammer, ik maakte voor Franny het parkoers zo netjes mogelijk af en verliet ietwat teleurgesteld de ring, ach weer een les erbij geleerd. Er zullen nog wel meer lessen komen in het omgaan met spanning en het lopen op spannende situaties.

Volgend jaar willen we er weer bij zijn en zullen dan weer beter voorbereid zijn op wat ons te wachten kan staan.

 

Patrick liep een foutloos rondje, ik heb helaas dat rondje niet gezien ik was even bezig Franny te knuffelen.

Patrick Tunders met Arco, CACIAG, Miranda Rommers met de Bearded collie Milou 2e en Toos van de Vorst met Ilja de Groenendaler  3e, gefeliciteerd, zij hebben als enigen twee foutloze rondjes gelopen die dag. Ikzelf werd door die disk 22e, zo snel kan je zakken.

Toch was het een leuke dag en zou ik het niet hebben willen missen, ik heb er weer wat bijgeleerd en onze tijd zal heus wel komen,

Franny kan het, nu alleen ik nog.

 Filmpje van disk rondje        Met dank aan Koos Grendels die de twee bovenste foto’s op deze pagina heeft gemaakt.