of Blazing Amber

pootjebutton  Agility  pootjebutton Home

Agility bij de Winner in de RAI                        zaterdag 27 november 2004

 

OP zaterdag 27 november vertrokken we, deze keer niet zo vreselijk vroeg, naar de Winner om voor het eerst een wedstrijd op tapijt te lopen met Franny.

Na de veterinaire keuring bij de ingang zochten we een rustig plekje achter de tribune om de bench van Franny neer te zetten zodat ze daar rustig kon wachten totdat ze in actie mocht komen.

De thermos kan met thee en de koekjes werden uitgepakt en we wachtten totdat we ons inloop rondje konden verrichten.

We mochten voordat het parcours opgebouwd werd even het tapijt uitproberen, die bleek spekglad voor de honden, hij glom zelfs van nieuwheid.

Franny gleed erg veel uit en nadat we een paar rondjes gedraafd hadden probeerde Franny een eerste sprong, ze klapte op haar bek en vond dat zeer vreemd.

Toch paste zij haar sprongen daarna aan en we liepen steeds beter, toch nog uitglijdend bij de bochten.

 

Om 9.00 werd het Wilhelmus gespeeld en mochten we het eerste vaste parcours verkennen, die bleek niet te erg lastig, maar omdat ik geen idee had wat Franny op tapijt zou doen was het parcours lastig in te schatten.

Franny startte als 35e, Rob Peen had als tweede gelopen en een verschrikkelijk snelle tijd neergezet, velen zaten zelfs boven de parcourstijd en hij zat er ruim onder !

Alles liep voorspoedig, Franny gleed weinig, maakte korte bochten maar bij het stukje vooruit haperde zij bij de laatste sprong waar ik achter haar langs wou kruisen. Helaas kregen we daar een weigering en hebben we veel tijd verspild om het recht te trekken.

De rest van het parcours hebben we weer goed afgemaakt, alle raakvlakken waren goed en ik heb er een fijn gevoel eraan over gehouden, we werden 15e.

Rob Peen met Twister werd eerste.

 

Nu was de tijd voor de kleine honden, we bleven even kijken en gingen daarna even shoppen op de winner, je kunt er leuke honden manden kopen en allerlei lekkers voor de hond.

 

Het tweede vaste parcours mocht verkend worden en omdat ik nu meer idee had van Franny’s snelheid ging het verkennen een stuk zekerder.

Alle honden zijn veel langzamer op tapijt en dit tapijt haalde alle snelheid uit je hond zodat je op andere problemen stuitte om foutloos rond te kunnen komen.

We startten op omgekeerde volgorde van de vorige resultaten dus had ik 25 honden voor me.

Franny liep geweldig goed, ze nam alle raakvlakken, sprong korte bochten, liep niet te wijd en kwam foutloos binnen de tijd rond,

we werden 5e van de 2e vaste parcours, en hiermee ook 8e van het dag klassement, wij zijn zeer tevreden met zo’n eerste tapijt resultaat.

Rob Peen werd weer eerste, wat niemand echt verbaasde, Twister en Rob zijn een zeer sterk team op tapijt, hij heeft hiermee

de CACIAG verdient.

pootjebutton Home                                                                         pootjebutton  Agility