AgilityHome

  Agility

 

of Blazing Amber

 

OP 17 april 2004 heeft Franny meegedaan aan haar tweede wedstrijd in de A large

die werd bij KC Amsterdam gehouden.

De keurmeester was Corrie Vink, het was prachtig weer en we hoefden dit keer niet zo gek ver te rijden, wat voor de verandering erg prettig was.

Nadat we ons strandtentje hadden opgezet hebben we rustig een kopje thee gedronken en de honden op de dijk uitgelaten.

 

Om 10 uur begon het spel Tijd, Fout, Uit, altijd erg fijn vooral in de A klasse om mee te beginnen want dan kunnen de honden nog wennen aan de ring en de toestellen.

Franny had wat meer vertouwen dit keer en ging wat harder als vorige week, hoewel het niet haar topsnelheid was is zij mooi en foutloos rondgekomen het bleek goed voor een tweede plaats.

 

Daarna om 13.00 was het vast- parcours aan de beurt, ik verkende de route en constateerde dat hij in ieder geval niet moeilijk was om te onthouden maar het uiteraard wel nodig was om het koppie erbij te houden en de toestellen mooi af te maken.

Franny kwam sneller als ik had gedacht op mij af en tikte de vleugel van de tweede sprong, die bleef gelukkig liggen, we maakten het vast parcours netjes en secuur verder af, 5e plaats en een U tje verdiend!

Francoise le Serviteur Puissant met twee agility Prijzen en een u tje verdiend

Veel later was de jumping aan de beurt en ik besloot wat gedurfder dit parcours te handelen, iets wat dus niet werkte, Franny had de smaak te pakken en stoof in een rechte lijn over de eerste twee hindernissen zo snel op mij af dat ik haar net over de derde sprong heen kon sturen die in een bocht van 90 graden lag, toch ging de lat waarna het eventjes een bende was, halverwege het parcours pakte ik de draad weer op maar dat was te laat we waren al gedisked.

 

We hebben dan wat gegeten en op de prijsuitreiking gewacht, Franny kreeg twee bekers en een lekker zak voer.

Ik ben heel tevreden, we hebben een leuke dag gehad, het weer was perfect en Franny krijgt al wat meer verrouwen in de vreemde omgevingen en toestellen.