of Blazing Amber

 

Homepage Home  

KC Scheldezooom B1 selectie wedstrijd 10 september 2005

 

Op een frisse zaterdag ochtend vertrokken we vroeg naar KC Scheldezoom voor de 9e B1 selectie wedstrijd, ik zette alleen de paraplu op en de bench van Franny eronder, ik kon namelijk niet de hele dag blijven daar ik om vijf uur weer in Almere moest zijn om op het werk te gaan balansen, het zou vandaag een lange dag gaan worden voor mij.

We begonnen het vast parkoers van Piet Plasmans te verkennen, er zat meteen al een oploopfout mogelijkheid in bij de start, de kattenloop was hier al als tweede toestel geplaatst en de honden komen op volle snelheid er op af.

Ook had Piet twee keer de schutting in het parkoers gezet, alweer een extra moeilijkheids factor.

Ik nam mij voor om gewoon goed de raakvlakken te nemen en de rest rustig aan te doen.

 

We startten,,, de kattenloop ging gecontroleerd, na de kattenloop een scherpe bocht terug, niet de verleidelijk opgestelde tunnel in, door naar voren, scherpe bocht naar de palen, die goed genomen, ik was in de palen vergeten te jutten en hield Franny liever onder controle, dan de schutting, sterretje, weer schutting, ruime bocht en een sprong richting de kattenloop, omhalen en door de tunnel, ruime bocht naar de finish en foutloos rondgekomen.

Wat bleek, we waren eerste geworden!

Dit was de podium plaats waar we op zaten te wachten, nu mocht ze op basis van podium plaatsen door naar de volgende klasse, de B2 en ook meedoen aan de eindwedstrijd, we waren erg blij met het resultaat.

 

Hierna volgde de jumping, die ging bijna vlekkeloos, helaas riep ik Franny te laat en te zachtjes en sprong ze voortijding over de verleidelijk opgestelde finish sprong, een disk.

We moesten nu gaan en ik vond het ook bijzonder jammer dat ik mijn eerste prijs niet zelf kon ophalen bij de prijsuitreiking maar de baas riep en ik moest nog tot elf uur balansen op mijn werk.

Gelukkig nam een clubgenoot Franny’s prijs voor ons mee.

Er is een video gemaakt van het Vast parkoers Homepage