of Blazing Amber

Agility  Agility

 

De wedstrijd van de N.V.B.H op 14 november 2004.

 

Op 14 november zijn we met Franny naar manege de Fruithof gereden in Kapel- Avezaath waar aan we een wedstrijd van de N.V.B.H mee zouden doen.

Hoewel het mooi weer was, was het binnen de manege bak erg koud.

Deze wedstrijd was voor de derde graad een selectie wedstrijd voor het WK, de tweede graad liep voor dagprijzen en om de beste loper van twee wedstrijden te zijn, die van 16 mei telde ook mee, en de eerste graad liep voor dagprijzen en ze konden op het vast- parcours een U’tje verdienen, keurmeester was de Belgische Anja Diels.

 

Aangezien we vorige keer eerste graad lopers waren konden we niet meer in aanmerking voor de beste tweede graad prijs en ging het mij vooral om de raakvlakken in wedstrijd situaties oefenen, raakvlakken waar we de hele winter op willen blijven oefenen.

 

Het eerste vast- parcours werd verkend en we mochten als 5e loper starten.

Franny liep voorzichtig, ik nam ruim tijd bij de raakvlakken om fouten te voorkomen en had de indruk dat Franny nog erg aan de manege situatie moest wennen, de geuren en ondergrond verschillen behoorlijk met een buiten wedstrijd en dit was haar eerste binnen wedstrijd van dit seizoen.

We kwamen foutloos binnen met een langzame tijd maar toch werden we derde, iets wat mij verbaasde.

Er waren n.l. maar vier foutloze rondjes gelopen.

 

Daarna volgde een jumping, weer verkend en helaas een probleem daarbij over het hoofd gezien.

Franny startte, we liepen perfect, haar snelheid was weer helemaal terug en bij een bocht riep ik heel stom “voooruit!”, wat zij onmiddellijk opvolgde, mijn panische “Franny” kwam te laat en zij vloog over de verkeerde sprong heen, een disk, jammer.

Wel was ik bij dat haar voorzichtigheid was verdwenen en zij geen problemen met de binnen situatie meer had.

 

Hierna volgde het laatste vast- parcours, weer zorgvuldig verkend.

Franny startte, en vloog werkelijk het parcours over, dit keer heb ik meer risico bij de raakvlakken genomen, maar wel hebben we alle raakvlakken goed afgemaakt, alleen had ik dit keer de fout gemaakt om tijdens het verkennen haar snelheid te onderschatten en kwam zij op een gegeven moment voor mij uit, dat ging even goed maar daardoor was ik de positie die ik verkend had kwijt en om dat weer te krijgen kruiste ik haar te scherp na de palen en keek zij daar om, een paaltje missend, twee fouten waren het gevolg.

Als ik gewoon daar was blijven lopen waar ik uitgekomen was, was er niets aan het handje geweest en hadden we beslist in de prijzen gelopen.

 

Sorry Franny, je baasje is helaas niet altijd even slim bezig.