Agility                                                                         of Blazing Amber

 Home

NVBH agility wedstrijd selectie

voor het WK voor derde graad lopers op 22 januari 2005.

 

Op 22 januari hadden wij een wedstrijd in manege de Fruithof, Heteren, de keurmeester was Piet Plasmans.

We begonnen met het eerste vast parcours, Piet had voor de tweede en derde graad dezelfde parkoersen neergezet alleen de tijd stond er anders voor. De derde graad lopers konden zich plaatsen voor het WK voor Belgische herders in Duitsland dit jaar.

 

Franny en ik gingen redelijk goed, Franny was op deze ondergrond erg snel zodat ik alle zeilen bij moest zetten om haar bij te kunnen houden, de raakvlakken waren goed alleen tikte ze in de bocht een latje en doordat ik bijna viel kwam ik verkeerd uit na een Belgische wissel waardoor zij de sprong miste wat resulteerde in een weigering, jammer.

 

Daarna volgde de jumping, die ging vlekkeloos, ik moest als één van de eersten lopen en het bleef spannend tot de laatste loper of mijn tijd geklopt zou worden, tot mijn verbazing gebeurde dat niet en we waren eerste geworden. Helaas zijn wij nog tweede graad, volgend jaar beter.

 

Het daaropvolgende tweede vast parcours ging niet erg best, ik kwam teveel voor Franny uit en zij begreep dat ze de verkeerde sprong moest nemen, een disk dus.

 

 

Op het eerste vast parcours werd Richard Koedood geplaatst en mag voor de NVBH naar de WK,

Op de Jumping werd Bob Veerman geplaatst voor het WK en op het laatste vast parcours plaatste zich Patrick Tunders.

Inneke Hapee werd dagwinnaar en mag ook mee naar de WK.

Aanwijsplaatsen waren voor Peter Assendorp en Wilma Steenbakkers.