of Blazing Amber

 

Homepage Home           Agility  Agility                                                              KC Zaanstreek 7 mei 2005 B1 selectie

 

Vandaag is het een vreselijke koude natte dag in mei, je zou haast niet denken dat je vorig weekend nog in je T-shirtje een wedstrijd liep en nu in je regenjas ingepakt door de blubber aan het verkennen moet.

We begonnen met het vaste parkoers te verkennen, een leuke uitdagende met aan het eind van de kattenloop een tunnel. Iets om mij zorgen over te maken, had ik niet vorige week nog bij de I.M.C.A  selectie daar een disk op gelopen? Pijnlijke herinneringen.

Verder in het parkoers een paar plaatsen waar je behoorlijk moest oppassen voor latjes en een venijnige Duitse bocht richting start, na dit alle zorgvuldig afgewogen te hebben ging ik in afwachting van mijn beurt maar kijken bij de andere combinaties, het viel niet mee, de één na de ander ging de fout in met soms zelfs een disk tot gevolg.

Nu was het ons beurt, de tunnel werd gemeden, de Duitse bocht goed gedraaid, alle raakvlakken werden netjes genomen…. Maar dan, net als je denkt, die tunnel neemt zij wel, draaide ik te snel weg en volgde Franny nog sneller als gedacht mijn richting, ja hoor een disk. En dat terwijl we er bijna waren, jammer. Ik vond het wel een mooi vloeiend parkoers en had het leuk gevonden om hem vloeiend te kunnen lopen, volgende keer maar weer.

 

Na weer een regen bui mochten we de jumping verkennen, wederom een leuk parcours maar met een vervelend geplaatste slurf, met snelheid de slurf uit eindigde de hond al snel voor een tactisch geplaatste sprong, die NIET genomen diende te worden, daarna een lastig sterretje die de hond met de hoge snelheid al gauw over de start stuurde waar je NIET heen moest.

Een scherpe bocht naar links, de breed over en dan links en scherp weer naar rechts over de finish.

De jumping ging bij de meesten al beter als bij het vaste parkoers en toen ik als één van de laatste combinaties aan de beurt was, was door de nattigheid al behoorlijk een modderig pad uitgesleten waar we moesten lopen. Het is wel een nadeel met dit weer als je als laatste moet lopen, de remplekken voor de handler zijn één en al bagger en ik moeste dan ook voorzichtig zijn hoe ik liep.

We liepen voorzichtig, meden het probleem bij de slurf, maakten een mooie draai bij het sterretje en namen het zekere voor het onzekere bij de finish, foutloos geëindigd en wat bleek… een snelle tijd.

 

Terwijl ik aan het verkennen was kwam via medelopers het nieuws dat ik tweede was geworden en werd ik gefeliciteerd, dit was mijn tweede Podium plaats op de jumping, bedankt jongens.

Nu liep ik in plaats van op bagger op wolkjes en wou ik graag een vast parkoers met goed gevolg afleggen ook al was het voor een spel, deze telde mee voor het AWC waar ik mij voor aangemeld had.

Tijd voor het vaste parcours, weer de raakvlakken zorgvuldig genomen, lastige tunnel na de schutting aan de juiste kant gelopen en mooie rechte finish deze was foutloos en we hadden de eerste plaats, een lekkere zak hondenvoer.

 

Hierbij mijn dank naar de vrijwilligers van KC Zaanstreek, zonder jullie kunnen er geen wedstrijden gelopen worden en met dit koude weer vind ik het nogal wat om de hele dag in de weer te zijn voor anderen, BEDANKT.

Tijd om naar huis te gaan en een warme douche te nemen om te proberen de koude botten weer wat op te warmen.