of Blazing Amber

 

  G en G bladzijde  Homepage Home                                                                                                                    

G en G beginners examen bij KC Pampus

20 november 2004

cijferlijst Homepage

Op 20 november, een koude gure dag met veel winterse buien stonden wij om kwart voor acht al bij de kantine van KC Pampus voor een bakje thee zodat wij even later als de anderen gearriveerd waren we de ring op konden zetten en de honden warm konden lopen en uit laten.

 

De examens waren om 9.00 gepland en als keurmeester kregen we Dhr. P. van de Meulengraaf, die legde nog even wat dingetjes uit over het examen.

We begonnen met voor en achter langs volgen voor het gedrag t.o.v. andere honden, staan en betasten, tandjes laten zien, en de twee minuten in het zicht af liggen.

Dit allemaal met de gehele groep 12 man en 12 honden sterk.

Geen van de honden had problemen met de omgang hond oefening, (uiteraard zijn ze brave KC Pampus hondjes) en allemaal bleven ze keurig liggen. Ik vond dat vooral vandaag een behoorlijke opgave voor de honden, er lagen hagelstenen en het was bikkel koud.

 

Daarna gingen we met nr. 1 van start voor de individuele examen onderdelen, per hond duurde dat ongeveer 10 minuten en je begrijpt natuurlijk al dat ik met start nummer 11 nog behoorlijk lang moest wachten voordat Franny en Ik verlost van onze zenuwen zouden worden.

Eindelijk waren we aan de beurt, Franny moest volgen, erg lastig, vooral op dat stuk veld ruikt het bijzonder er lopen namelijk hertjes, egeltjes, konijntjes en van alles nog meer daar zo dicht bij de bosrand. Franny wil graag kijken of ze er toevallig nog zitten. Aandacht is in dit geval moeilijk voor ons. Het ging redelijk en het los volgen wou vandaag ook wel redelijk, ik was niet echt tevreden maar op dit stuk veld is het in ieder geval niet vaak beter geweest.

 

Het onderdeel zit tijdens volgen ging erg goed, ik had daar moeilijkheden verwacht daar ze bij het inlopen niet echt de intentie had om haar bips in de hagelstenen neer te zetten. Met veel overredingskracht ( worstjes) heb ik dat idee weer naar positief omgebogen en tijdens de examens ging het goed.

Het komen op bevel is nooit een probleem geweest zo ook vandaag niet. Het terugsturen heeft ze altijd heel goed gedaan, vandaag had ze nadat ze naar het vak was gestormd even haar twijfels of ze wel in dat koude gras zou gaan liggen maar een extra commando was niet nodig ze ging gewoon even in slowmotion af.

 

Apporteren vind ze geweldig, dus dat deed ze erg netjes, ze ging meteen mooi naast zitten en hield goed het blok vast totdat ik het moest aanpakken van de keurmeester.

 

Veel, veel later kregen we allemaal de uitslag, de G en G 2 en G en G 3 moesten na ons nog examen lopen en de uitslagen werden allemaal tegelijk voorgelezen.

Volgens mij zijn alle G en G 1 lopers geslaagd, van de G en G 2 en 3 weet ik dat niet zeker want ik weet niet hoe die puntentelling gaat.

Grappig was wel dat de twee Belgen van de G en G B samen evenveel en het hoogste puntenaantal hadden.

Franny en ik waren behoorlijk gevloerd van de lange en koude dag en de zondag erna hadden we nog een wedstrijd Agility in een  manege, dat beloofde ook erg koud te worden.

 

Zie cijferlijst en huiver! Homepage