of Blazing Amber

 

 Home     Agility         nestje

Eindwedstrijd van Cynophilia op 15 oktober 2005

 

Op zaterdag ochtend vroeg gingen we op weg naar KC de Kempen voor de eindwedstrijd van Cynophilia waar Franny zich voor geplaatst had.

Het zou voor ons gewoon leuk, een paar rondjes lopen worden, daar ik niet de hoop had om mij tussen al het ervaren B2 en C klasse geweld met zo’n jonge hond en mijn onervarenheid te kunnen meten.

Er waren tenslotte vandaag alleen maar kanjers aanwezig die met éérste plaatsen, podium plaatsen en het hoogste aantal punten in een klassement mee mochten strijden om de titel eindkampioen.

Alle klassen bij elkaar, dus Franny bij C klasse WK lopers bijvoorbeeld, best eng hoor.

 

Het begon met een Jumping en de Belgische keurmeester Wilfried Claes had een leuk parkoers neergezet met een gemeen sterretje in het begin en een lastige insteek palen, maar verder geen echte instinkers.

Het veld bleek erg glad door de dauw die maar niet weg ging, we hadden al veel uitglijders bij dat eerste sterretje gezien voordat Franny en ik mochten starten.

De start was ook al raar, de hond zat klaar op een heuvel, moest in een kuil afzetten om vervolgens over de eerste sprong die op een heuvel stond heen te moeten springen, veel eerste latten gingen op de grond.

 

Franny zat klaar en startte iets vroeger dan ik had gepland, ze kwam strak over de eerste hindernis heen om na de tweede sprong finaal uit te glijden in het sterretje, ze gleed op haar zij, 3 pootjes in de lucht, om net op tijd voor de derde hindernis weer op haar poten te staan en over de sprong heen te springen, het publiek schrok behoorlijk maar we gingen door met een fantastisch rondje, alles ging vlekkeloos, de insteek palen waar menigeen op fout ging was vloeiend, ik liet het gewoon aan Franny over, het ging zelfs beter als verkend en we eindigden 7e, op één honderdste na de 6e plaats, te gek.

 

Na dit rondje gingen we in omgekeerde ranglijst volgorde het vastparkoers lopen, wat inhield dat wij bijna als laatste moesten lopen, lang wachten dus.

Het vast parkoers was niet ingewikkeld, en ook weer ruim uit elkaar gezet, voor ons gewoon de raakvlakken goed nemen en lekker door lopen.

Nu is het zo dat onzere raakvlakken nog niet zo vast zijn dus ik neem er ruim tijd voor zodat Franny uiteindelijk haar paslengte gaat aanpassen, maar zoiets kost tijd.

De kattenloop ging perfect, wel tijd verloren bij de oploop omdat ik zeker wou zijn dat ze hem had, de afloop ging vloeiend, dan tunnel, weer tunnel, twee sprongen en de oploop schutting, ik liep teveel voor haar uit waardoor ze gaat racen en ja hoor, de oploop te krap genomen en fout gekregen door de keurmeester.

De rest van het parkoers goed gelopen, rechte lijn naar de finish, 22e geworden en uiteindelijk met de jumping erbij 12e geworden van het dag klassement. Tja die ene fout hè.

Niet gek voor een hondje dat net 3 jaar oud is geworden.

 

We hebben allemaal een aandenken gehad van deze dag en wat lekkers voor de hond van Pedigree en ik vond het leuk om mee te mogen doen, weer een ervaring erbij.

Wil je de rondjes ook zien? klik dan hier,  6 mb

 

 

Met dank aan Ron Baltus en Cor Groen in’t Woud voor de foto’s op deze pagina.