Mechelse herders of Blazing Amber

 

Agility  Agility


Homepage Home


 

Franny’s eerste Behendigheids wedstrijd, 11 april 2004.

Franny springt over laatste hindernis bij spel agility

 

Op een koude eerste paas-dag zijn wij vroeg vertrokken naar Cuijk om Franny’s eerste A wedstrijd te gaan lopen bij K.C. Land van Cuijk.

De tent stond al klaar, daar ik met Kyra de dag ervoor al in Cuijk was geweest voor een B2 wedstrijd waar Kyra haar eerste selectie wedstrijd heeft gelopen, zij heeft op de jumping en

vast parcours 55 punten verdiend en staat nu op de 14e plaats in het klassement.

 

Hopelijk zou het voor Franny net zo mooi gaan worden.

Franny voorzichtig over de wipWe begonnen met het spel.

Het is fijn om zo de baan te kunnen verkennen en Franny moest dan ook behoorlijk wennen aan de nieuwe toestellen en omgeving.

 

 

Foto’s  Ron Baltus, Franny over sprong en voorzichtig over de wip.

 

Zij liep voorzichtig de Tijd- Fout – Uit, een spel waar je per toestel een punt krijgt totdat je een foutje maakt of de opgegeven tijd voorbij is.

Voor Franny was de tijd op het 15e toestel voorbij, maar we maakten het hele parcours mooi af, ze liep zo langzaam dat ik met haar mee kon joggen, iets wat ons normaal nooit overkomt. Maar…wat bleek? We waren tweede geworden samen met een Pointer, met exact hetzelfde aantal punten en tijd, we moesten dan ook na het Vast parcours strijden om de 2e en 3e plaats inFranny vol door de band bij agility wedstrijd weer een tijd fout uit .

 

Het tweede parcours van die dag was het Vast parcours.

Het was een lastig parcours, 4 hondjes kwamen foutloos rond waarvan ééntje buiten de tijd er waren dus maar 3 Utjes verdiend, 31 honden maakten één of meerdere fouten en de rest werd gedisked.

Franny liep al wat sneller en we maakten een goede tijd. Helaas maakte ik een fout door te snel weg te draaien voor een sprong en haar te roepen. Zij stond onmiddellijk naast mij wat niet zo best was aangezien ik al de hindernis voorbij was en zij nu dus een weigering kreeg.

Toch zijn we 8e geworden van de 95 honden.

 

Foto, Willem van Son, Franny vol door de band.

 

De demarrage werd op het zelfde parcours gehouden als de vast en wederom liep Franny erg goed, ik maakte een foutje door te wijd langs de tunnel te lopen waardoor ze die miste, we kregen 9 punten, de Pointer had bij de kattenloop een foutje en had dus 3 punten. Tweede plaats spel dus.

 

Het laatste onderdeel van die dag was de Jumping.

Franny posseert met drie prijzenOok weer een pittig parcours, maar niet onmogelijk, je moest de hond goed onder controle hebben en niet teveel willen jagen, sommige toestellen stonden erg kort op elkaar, gelukkig hadden we net twee weken daarvoor het kikkeren geoefend met Rob Peen.

 

We werden 6e door een langzame tijd, Franny haperde twee keer bij de tunnel en ik had meer tijd nodig om haar ervan te overtuigen dat ze daar door moest,

wel Foutloos.

Om zes uur togen wij naar huis met drie bekers.

 

Ik ben zeer trots op Franny,

ze heeft goed haar best gedaan en

we hebben beiden een leuke dag gehad in Cuijk.