pootjebutton Homepootjebutton50pix1 Vakantie

 

 

 

of Blazing Amber

Resize 3of Arb Kyra staResize2 of Arb katKyrFranKerst vakantie in de Franse Pyreneeën 2004-2005

pootjebutton Video

 

Dit jaar zijn we voor het eerst in lange tijd op kerstvakantie geweest,

we gingen naar een klein huisje in de Franse Pyreneeën in Arbon onder Toulouse.

 

Resize of Resize of Arb terrasTomTijdens het inpakken stond ik met de Frontline in handen maar bedacht dat er vast geen teken zouden zijn in december, zelfs niet in Frankrijk.

Toen wij eenmaal aangekomen een lange wandeling maakten merkte ik hoe verkeerd die gedachtegang was, zelfs ik had last van teken.

De volgende dag zijn we dan ook naar de dichtst bijzijnde apotheek gelopen en hebben in ons beste Frans een bus Frontline gekocht.

De honden vonden dat een minder geslaagde actie daar zij nu een uur in de wind stonken en niet naar binnen mochten totdat zij droog waren, we hadden binnen n.l. de open haard aan.

 

Resize of Resize of Francoise Le serviteur puissant

Uiteraard ging het dan s’nachts ook vrolijk sneeuwen en wij kregen een witte tweede kerst dag ( en voor niets de honden ingespoten).

Wij zijn gaan lopen in de sneeuw en hebben veel foto’s gemaakt, wel moesten we uitkijken voor Jagers en everzwijnen, de gedachte van Jagers vond ik toch enger dan die van everzwijnen, die schieten ten minste niet eerst en kijken later pas wat ze geschoten hebben.

 

Resize of Resize of Arb wandeling tom2hondenDe volgende dagen hebben we geskied en op rackets door de sneeuw gelopen met de honden, we liepen daarbij op een trail gemaakt voor langlaufers en slede honden en af en toe kwam er dan ook een langlaufer of een slee langs, voortgetrokken door 8 sledehonden.

Franny dacht de eerste keer vrolijk kennis te gaan maken met de honden en kwam tussen de lijnen vast te zitten, ze kon nog net op tijd ertussen uit knijpen voordat de slee haar geraakt zou hebben, zoveel honden aan één lijn had ze nog nooit meegemaakt.

Oud en nieuw was erg rustig, de Fransen hebben geen vuurwerk traditie in de bergen en Kyra kon dat waarderen.

Tegen de tijd dat wij naar huis gingen was de sneeuw op ons huisjes hoogte alweer verdwenen, wel kon er nog op de hoger gelegen pistes geskied worden.

We hebben dan ook in de regen afscheid van ons huisje genomen en waren 13 uur later weer thuis, Home- Sweet- Home.

vierperssnzon     Resize of Resize1 of arb pootafdruk sneeuw

 

  opelsneeuwket    Resize of Resize of Arb kyra kop pluim