of Blazing Amber

 

Homepage Home      Agility

 

De eerste selectie wedstrijd B1 van 2005 bij de Zeeuws Vlaamse KC op 9 april

 

Op zaterdag ochtend om 5.00 uur ging veel te vroeg de wekker, veel te vroeg voor elk normaal mens maar een agility loper moet er toch af en toe aan geloven, die vreselijke vroege opsta tijden.

We moeten vandaag naar Zeeuws Vlaanderen via Antwerpen naar Axel waar de wedstrijd vandaag gehouden zou worden.

Het beloofde een koude natte winterse dag te worden, de weersvoorspellingen lijken tot noch toe gelijk te krijgen, onderweg hebben we dan ook de nodige sneeuwbuien gehad en nadat het tentje stond kwam er een witte sneeuwlaagje op.

De wedstrijd begon na het verkennen en langzaamaan werd het al wat warmer, tegen de tijd dat wij moesten lopen was het al goed weer geworden, wij liepen als laatsten het vaste Parcours, wat ik niet echt leuk vind, je hebt namelijk teveel tijd om zenuwachtig te worden.

Franny werd gehaald uit de auto, ik laat haar met dit koude weer liever lekker warm in de auto, en na het warm lopen van onze spieren stonden we klaar bij de start.

 Ik kan niet veel meer vertellen dat alles beter ging als ik gedacht had, er stonden best wel oude, voor Franny vreemde toestellen in het parcours en ik had dan ook besloten om haar goed te steunen tijdens dit rondje. Dit bleek niet echt nodig, Franny vloog het parcours over en ik moest zorgen dat ze niet te hard ging bij de oplopen van de vaste toestellen zodat ze daar geen fout zou krijgen. Dat ging allemaal goed en na afloop kregen we een “clear round” rozet, foutloos rondgekomen dus.

We werden 6e, niet gek vonden wij en ik liet Franny lekker uit in het parkje bij de parkeerplaats van de KC.

 

Na dit fantastische begin van het seizoen moesten we de Jumping nog lopen, het waren lange lijnen met weinig technische elementen, net zoals de VP dus, een raas parcours, meer voor snelle Border Collies dacht ik en besloot maar gewoon netjes foutloos te lopen, ik heb liever een technisch Parcours waar je veel moet opletten.

Franny werd weer gehaald en we bereidden ons weer voor, na de start bleek alles weer erg goed te gaan, we konden toch wat tijd winnen in de bochten en Franny lette erg goed op, we hadden weer een rozet verdiend. Na dit rondje was er pauze, en ik liet Franny weer lekker uit in het park, toen ik terug kwam werd ik gefeliciteerd, nieuwsgierig naar mijn resultaat ging ik maar op de lijst kijken, we waren 3e! Dat had ik niet verwacht, dat Franny zo snel kon zijn, te gek!

We hadden vandaag 126 punten verdiend en stonden nu 4e in het algemeen klassement, nu maar zien die plek vast te houden.

 

Na de pauze volgden twee spellen, eerst de VP voor de “Agility Welt Cup” selectie waar we ons voor op hadden gegeven, daar hadden we helaas teveel snelheid bij de afloop van de kattenloop en kregen een fout, we werden 9e.

Daarna een Tijd-Fout-Uit spel, lekker technisch. We hebben veel plezier beleefd aan dat parcours ook al hadden we maar 10 punten door een inschattings fout van mij, dit was het leukste parcours van vandaag we werden 12e. Franny was daar goed snel en op dreef.

Na de prijsuitreiking gingen we om 16.00 naar huis, nog twee uur rijden dus,

 

bedankt Zeeuws Vlaanderen voor een goed georganiseerde soepel lopende dag, tot de volgende keer.