Home

G en G

 

 

of Blazing Amber

G en G Clubkampioenschap 2004 van de NVBH.

 

Op 19 december 2004 deden wij voor het eerst mee aan een G en G wedstrijd, deze werd door de NVBH georganiseerd.

Het werd in Bloemenveiling Bleiswijk gehouden, een prima locatie voor een binnenwedstrijd, niet te koud, ruim genoeg en genoeg parkeerplek voor de auto’s en ruimte om de honden uit te laten.

Franny en ik deden met het G en G B mee, we hadden net een paar weken daarvoor ons examen gehaald en ik was benieuwd hoe zo’n wedstrijd zou gaan.

 

Er waren drie ringen uitgezet, erg dichtbij elkaar gescheiden, door een lint.

We begonnen gezamenlijk met de “af en Blijf” oefening, dit ging goed behalve dan dat Franny bij het tweede af commando van de buurvrouw ook alvast braaf ging liggen, dat is dus punten aftrek. De rest van de oefening liep voorspoedig, na het ochtend programma stonden wij op de 4e plaats. Wetende dat de oefeningen die in de middag zouden komen allemaal normaal gesproken goed gaan, had ik wel vertrouwen en was ik niet te zenuwachtig.

 

Het middagprogramma begon eindelijk na een lange pauze, vlogen ging redelijk, komen op bevel ging redelijk, normaal gesproken gaat ze direct zitten, dit keer moest ik het haar nog even vertellen dat ze moest zitten, punten aftrek, en terug naar vak ging perfect.

 

Toen kwam de oefening “zit tijdens volgen” dit is normaal gesproken geen probleem.

Helaas, op het exacte moment van mijn commando ( ik schreeuw nooit, had ik het nu maar wel gedaan) brulde iemand in ring 3 heel hard “AF” tegen zijn hond en kwam in ring 2 met veel gekletter een metaal apport op de betonnen vloer terecht, Franny hoorde mij niet en ik stopte (!!!!!) om het commando nogmaals te geven, je krijgt geen punten als je stopt, Jammer.

De rest van de oefeningen gingen redelijk en na het examen gaf ik Franny lekker wat te eten en deed haar in de auto.

Nu maar wachten op de resultaten, de lijst werd opgehangen, het zag er niet goed uit voor ons.

Wat niet op de uitslagenlijst stond was de los volg oefening, het was dan ook een verassing voor ons dat we 4e zijn geworden ondanks dat we geen punten op de “zit tijdens volg oefening” hadden, die heeft ons zwaar gekost.

Franny had 267 punten, een uitmuntend, de derde plaats had 268 punten, dat scheelde niet zoveel.