of Blazing Amber

Agility  Agility

Verslag van Diana van Bree over de IMCA 2004 in Purkersdorf

met foto’s van Katja Slippens.

 

We zijn  weer terug gekomen van een geweldig weekendje Oostenrijk.

Vrijdag tijdens de trainingen bleek alles al wat rommelig georganiseerd te zijn en helaas hield dat het hele weekend stand.

Er was geen catalogus, de coaches moesten zich de benen uit het lijf lopen om te achterhalen wanneer wie aan de start moest verschijnen.

De keurmeesters waren (op zijn zachts gezegd) niet professioneel, ze zagen de latten niet vallen, stonden gruwelijk in de weg en zo verder.

Maar we hebben ons er niet door van de wijs laten brengen en met zijn allen een gigantisch weekendje gehad.

 

De gezelligheid was daar en de resultaten waren niet mis.

Op zaterdag, na de eerste jumping individueel small had Marja Welten de enige foutloze ronde 14e, Mirza verstapte zich en sprong door een lat, Djoura vergiste zich en kwam te vroeg uit de palen, Chip en Jochem (ik weet het niet meer) maar ze maakte ook ergens een foutje.

 

Bij de medium hadden we meer succes, helaas ik niet. Kajou had naar Djoura gekeken en miste de laatste paal, Sep maakte twee kleine foutjes, MAAR Zizou en Max liepen twee prachtige foutloze rondjes beloond met een 4e en 2e plaats.

 

Large: Twister tikte de laatste lat, Zipper tikte er per ongeluk twee, Annemarie werd verdiend 16e en Brenda en Tanja behaalden de 9e en 8e plaats.

 

De tweede dag, Spannend was het vast individueel:  Small Djoura  ging goed, maar helaas een minder goede wissel van Natasja bezorgde haar een 5e plaats.

Mirza liep als nooit tevoren en werd 6e. Arie en Angela liepen ook twee mooie foutloze rondes maar de plaatsing is mij niet meer bekend. ( 10e en 8e, red), helaas maakte Tommie een foutje, Niemand met twee foutloze rondes dus geen podiumplaatsen voor Nederland.

 

Medium. Het ging me goed, Kajou en ik brachten het er foutloos vanaf 5e,.

Max was geweldig 3e, Roger liep helaas een sprong omver wat hem van het podium hield en ook Marjo maakte een foutje. Jurgen als enige Nederlander met twee foutloze rondes op de 2e plaats.

 

Large: Even goed denken. Annemarie bracht het er als enige foutloos vanaf en werd 3e overall. De andere liepen een prachtig rondje maar hadden allemaal een "pech" foutje en dat kunnen we ons niet veroorloven op een dergelijk evenement.

De team uitslagen kan ik zo niet meer opnoemen. Alleen de plaatsing die al eerder is genoemd herhalen. smal 4e, midi 2e (wat waren we blij) en large 9e.

 

Wat ik vooral erg opvallend vond waren de Tsjechen. Zij hebben alles gewonnen. individueel totaal smal 1,2 en 3,

midi nr. 1, 2 was voor Jurgen en 3 weet ik eerlijk gezegd niet meer.

En large: 1 en 2 voor Tsjechië en 3e voor Annemarie.

Teams small, midi en large gewonnen door de Tsjechen. het was ongelofelijk.

 

Groetje Diana van Bree.