of Blazing Amber

 

Uitslag van de show: keurmeester Mevr. M.F. Varlet (Fra), belovend,          

 Beste pup.

WK Belgische herders in “De Haan”, Belgie  10-05-2003

Doordat de NVBH clubmatch niet doorging besloot ik toch maar Franny in te schrijven voor Belgie , om 5.00 s'ochtends vertrokken we vanuit Hilversum, Mijn moeder, Franny en Ik.

Francoise Le Serviteur Puissant bij WK belgische herders belgie 03

Dit zou onze eerste show worden en ik vond het jammer dat we anders de puppenklasse zouden missen, doordat de clubmatch van de N.V.B.H geen doorgang kon vinden, we hadden er tenslotte samen naar toe getraind bij de ringtraining.

Om 8 uur kwamen we aan in de Haneveld en zochten naar het secretariaat ,na wat speuren vonden we de juiste secretariaat en haalden we ons start nummer op, we hadden nr 161 en moesten in ring 3 lopen(mechelaren en de Laekense herders)

Spulletjes uit de auto gehaald en lekker in het zonnetje gezeten bij de ring om te kijken hoe dat showen nu eigenlijk gaat.

 

Eindelijk we waren aan de beurt, Twanneke ( een vriendin van mij) hielp met het mooi vooruit laten kijken, want Franny kijkt graag naar mij om, om te vragen of ze wel mooi staat.

Verder liep ze mooi en zelfverzekerd alsof ze niets anders doet, ze was rustig en gecontroleerd, doodgewoon een echte dame.

We liepen onze rondjes en lieten de tandjes zien, de keurmeester was zeer vriendelijk en legde zo goed als mogelijk aan het eind het keurrapport uit, Twanneke keek ook even meer zodat zij mij later nog wat dingetjes kon uitleggen , wat wel nodig was daar ik van die termen nog niet zoveel vat.

We hebben een Promiteur gehaald wat belovend schijnt te betekenen, en een mooi rapport gekregen, voor een werklijn toch wel leuk.

Hierna was tijd om bij de andere ringen te kijken en kraampjes te bekijken.

 

 S'middags hebben we bij Agility gekeken en  "onze " mensen aangemoedigd. Het was mooi om te zien hoe de top Agility zijn rondjes loopt. Ik heb mooi handeling gezien en de verschillende Belgen liepen geweldig. Franny lui in haar stoel

 

Franny was ondertussen totaal uitgeteld, het valt ook niet mee om om 5 uur al in de auto te zitten, mooi te moeten zijn en zoveel Belgen om je heen te hebben.

Om 16.00 was de erekeuring in de erering en wij als leken hadden geen flauw idee wat dat inhield, ook kon ik geen wijs worden of ik nou nog iets moest halen of krijgen dus bleven we maar om te zien hoe alles op een dergelijke dag verder verloopt.

 

We bleken nog een Diploma te moeten ophalen, ( uiteraard sufferds dat weet toch iedereen die Frans spreekt.) en in de erering kregen we nog een beker (wat ook ieder Belg natuurlijk weet, behalve wij). ) Voor beginners zoals wij is zo'n dag niet helemaal te volgen en moet je overal met je neus bij blijven wil je het begrijpen. We hebben wel zo de best in show keuring gezien, het werd een groenendaler en ik kon het daar mee eens zijn, dat was inderdaad een zeer mooie hond.

Katja met franny

We hebben een geweldige dag gehad, het weer werkte mee, zonnig maar niet te warm door de koude wind en kwamen moe maar voldaan om 22 uur thuis aan.

 

Ik heb voor het slapen gaan meteen alles klaargelegd voor zondag want toen zijn we om 8 uur vertrokken naar KC Zoys voor de debutanten wedstrijd in Amersfoort waar Kyra en ik aan de open klasse ( B1,B2, C)mee hebben gedaan.

Keurings rapport FrancoiseLeuk gelopen en wederom een mooie dag met veel zon, we hebben zelfs de eerste prijs voor jumping in de wacht gesleept.

 

 

 

 

Show Show

 

Homepage Home