of Blazing Amber

 

Agility  Agility

KC Zoys 04-09-2004

 

Eerste keer podium plaats in de B1 large voor Franny bij KC Zoys op 4 september 2004.

 

Op zaterdag 4 september vertrokken wij naar KC Zoys in Amersfoort, het beloofde een mooie dag te worden en Franny en ik hadden er weer zin in, tenslotte had ik net bij de IMCA weer veel handlers voorbij zien komen en de Mechelse- Herders deden het weer niet gek,  IMCA kampioen en een tweede plaats voor de Malinois.

Jammer dat het Cechen moesten zijn, het was natuurlijk leuker als een Nederlander weer kampioen was geworden.

 

 Maar goed, we begonnen met het vast – parcours, dat was een rommeltje, Ben Willemse had de sprongen zo verraderlijk neergezet dat ik bang was dat Franny de verkeerde zou pakken, wat als resultaat bij mij was dat ik haar steeds te vroeg riep en er steeds latjes vielen, niet gepresteerd dus.

 

In de middag, het was al behoorlijk warm geworden, liepen we de jumping een perfect rondje, petje af voor Ben die toch altijd weer leuke, uitdagende veilige parcoursen neerzet voor de hond, ( het vast parcours  was ook leuk hoor maar ik handelde die gewoon niet goed).

 

Franny was ronduit snel en we behaalden een 3e plaats achter twee border collie’s, 14 honderste seconden  van de tweede plaats  verwijdert, niet gek voor zo’n jonge hond.

 

Het spel was leuk neergezet, helaas was mijn aandacht een beetje verslapt en ze sprong dan ook vrolijk over de verkeede hindernis, disk.

 

Er werd ook een piekenrace gehouden, Franny en ik deden ook mee, eerst hadden we de snelste tijd met 5.95 sec, die werd vrij laat pas geklopt.

Toen moest ik nog maar een keer lopen, ik had niet verwacht dat ze zo snel zou zijn, maar Franny kikkerde vloeiend over de hindernissen en dat resulteerde in een tijd van 5.60 , die tijd werd pas drie honden voor het einde geklopt door Wendy Willemse.

Dus een tweede plaats,

 jammer geen schilderij gewonnen.